Ingrijirea pasarilorPasari

3 specii de pasari recomandate pentru incepatori

Ce poate fi mai greu decat alegerea primei pasari ca animal de companie? Ca sa va usuram alegerea am intocmit un top 3 al celor mai recomandate specii de pasari, perfecte pentru incepatori.

Pasarile sunt animale de companie minunate. Si nu vorbim doar despre pasarile pe care le vedeti la televizor. Cand doriti sa va achizitionati o pasare, faceti cercetari. Pasarile pot fi scumpe si au nevoie adesea de ingrijire asa ca este mai bine sa luati o pasare „incepatoare” decat sa alegeti direct frumusetea exotica pe care v-ati dorit-o intotdeauna.

In afara de studierea tipului de pasare pe care il doriti asigurati-va ca stiti cateva lucruri despre coliviile pentru pasari si dieta. In primul rand, ar trebui sa cumparati cea mai mare colivie pe care o puteti permite – chiar si pentru o pasare mica. Nu va place sa stati inghesuit intr-o locuinta mica, nu? Ei bine, nici pasarii dvs. In ceea ce priveste dieta, consultati un specialist de la magazinul magazinul de animale de companie sau un medic veterinar deoarece dietele sunt specifice speciei de pasari.

Acum, ca aveti cateva notiuni despre coliviile de pasari si dieta, iata trei recomandari excelente de pasari pentru incepatori:

 

Cintezele

Cintezele sunt pasari de companie grozave, ieftine si usor de ingrijit. Cel mai bine este sa le achizitionati in perechi deoarece le place compania tovarasilor lor cu pene.

cinteza

Necesita putina interactiune umana si spre deosebire de alte pasari, nu trebuie sa lasati cinteza sa iasa din colivie pentru a zbura prin camera. Este perfecta pentru copii sau pasionatii de pasari incepatori.

Exista numeroase tipuri de cinteze in lume. Exista sute de tipuri diferite, fiecare cu ciudateniile si caracteristicile lor unice de personalitate. Cu toate acestea, in ciuda numarului mare de cinteze doar cateva tipuri sunt eligibile pentru a fi adoptate si pastrate ca animale de companie.

Cele mai indicate cinteze ca pasari de companie sunt: Cinteza Gouldian (cinteza curcubeu), Cinteza stea (Bathilda ruficauda), Strawberry Finch (Amandava amandava), Cinteza australiana zebrata (cel mai popular tip de cinteze), Society Finch, Cinteza bufnita (Owl finch), Plum-Headed Finch (Neochmia modesta).

Canarul

Canarul este o excelenta pasare pentru incepatori. La fel ca cinteza, este relativ ieftin. Canarii masculi costa de obicei mai mult deoarece ei sunt cei care canta.

canar

Canarul necesita  putina interactiune. Are nevoie de o colivie curata, de dimensiuni adecvate, hrana si apa si este suficient. Destul de animator, se va amuza fara prea multe interactiuni umane. Perfect pentru copii sau oameni ocupati care doresc sa aiba o pasare draguta pe care sa o priveasca.

Este una dintre cele mai populare pasari tinute ca animal de companie. Natura lor vesela, culorile minunate si cantecul sau uimitor le confera acestor pasari mici o personalitate destul de mare. Canarii sunt singuratici din fire, asa ca sunt fericiti sa fie tinuti singuri intr-o colivie. De fapt, au adesea mai multe sanse sa cante atunci cand sunt izolati.

Perusul

Papagalul perus este al doilea cel mai mic papagal din lume. Dar, spre deosebire de majoritatea papagalilor nu este solicitant.

pasari pentru incepatori

Este mai jucaus decat canarul sau cinteza si necesita foarte putina ingrijire pentru a ramane sanatos si fericit. Este capabil sa „vorbeasca” dar nu va asteptati la o conversatie, si nu va „vorbi” la un volum enervant. Daca preferati sa aveti o relatie mai interactiva cu perusul, atunci achizitionati doar un exemplar deoarece va tinde sa fie mai sociabil cu propriul soi decat cu oamenii.

Perusul este una dintre cele mai populare pasari de companie din lume in parte datorita faptului ca sunt destul de accesibili ca pret. Acesti papagali mici sunt extrem de prietenosi si usor de imblanzit.

 

Indiferent de tipul de pasare pe care decideti sa il cumparati, consultati-va cu un specialist in pasari pentru a afla mai multe despre specie si pentru a obtine toate proviziile necesare inainte de a aduce pasarea acasa.

Si amintiti-va, cand spunem ca aceste pasari au nevoie de putina ingrijire, nu incurajam neglijarea. Acestea sunt creaturi vii care merita toata dragostea, atentia si grija pe care le-o puteti oferi.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button