Sanatate si comportament

Infectii bacteriene si fungice ale pielii la pasari

Vom vedea in acest articol care sunt simptomele si tipurile de infectii bacteriene si fungice la pasari, si vom vedea ce tipuri de tratament si prevenire exista.

Cele mai frecvente probleme de sanatate pentru pasarile de companie sunt problemele cu pielea si pene. Multe organisme pot provoca inflamatii ale pielii la pasari, inclusiv bacterii, ciuperci, virusi, paduchi si acarieni. Problemele pot aparea si din cauza alergiilor cutanate.

Infectii aviare ale pielii

La fel ca oamenii, pasarile sufera de infectii ale pielii. La pasari, acestea pot fi cauzate de rani sau infectii si de obicei duc la roseata si umflaturi. Si daca pasarea ciuguleste in mod continuu infectia, aceasta poate ulcera.

Simptome si tipuri

In general, simptomele care afecteaza pielea includ:

  • Mancarime
  • Roseata
  • Umflatura

Daca observati ca pasarea dvs. ciuguleste o zona a pielii mai mult decat de obicei, verificati daca nu exista o infectie la locul respectiv. Duceti pasarea la medicul veterinar pentru un diagnostic si tratament medicamentos adecvat.

Exista diferite tipuri de infectii ale pielii la pasari, inclusiv:

  • Infectii bacteriene ale pielii – cauzate de bacterii, cum ar fi bacili, stafilococi si streptococi. Bumblefoot (pododermatita) este cauzata de stafilococi.
  • Infectii fungice ale pielii – cauzate de diverse ciuperci, cum ar fi pecingine, ciuperci Cryptococcus, drojdie de malassezia etc. Ele pot aparea oriunde pe corp. In schimb, infectiile cu drojdie apar de obicei in jurul ciocului.

Tratament

Infectiile bacteriene ale pielii sunt tratate cu antibiotice administrate oral sau aplicate local. Infectiile fungice ale pielii sunt tratate in general cu medicamente orale sau prin pulverizarea zonei infectate.

Prevenire

Infectiile cutanate se pot raspandi de la pasari la oameni si de la oameni la pasari. Prin urmare, ori de cate ori exista o infectie in casa, trebuie avut grija pentru a preveni un focar de contagiune. In plus, pasarea trebuie pastrata curata si uscata, iar orice leziune a pielii trebuie ingrijita corespunzator pentru a preveni infectia.

 

Cititi si: Infectia cu Herpesvirus la pasari

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button