PisiciSanatate felina

Sfaturi pentru vizita cu pisica la medicul veterinar

Vizitele la veterinar pot fi un moment ingrijorator atat pentru dvs., cat si pentru pisica dvs. Animalele de companie mai in varsta pot fi deosebit de anxioase, iar o modalitate prin care puteti ajuta la calmarea anxietatii este sa va ajutati pisica sa se simta confortabil in drumul catre medicul veterinar pregatindu-va. Si puteti face acest lucru pregatindu-va in avans.

Pentru multi proprietari, a merge la veterinar presupune conducerea masinii. Fiind teritoriale si simtindu-se vulnerabile departe de casa (mai ales pe masura ce imbatranesc) majoritatea pisicilor nu sunt foarte fericite atunci cand vine vorba de controalele veterinare. Asadar, va trebui probabil sa luati cateva masuri de pregatire prealabile pentru a va mentine pisica relaxata si calma pentru calatoria ce urmeaza.

Considerente privind transportul pisicii

Un transportator este esential – alegeti unul suficient de mare pentru pisica dvs., puternic, sigur si usor de curatat. Cutiile de carton, de exemplu, nu sunt potrivite pentru o pisica determinata! Un purtator care se deschide in partea de sus este minunat, deoarece pisica dvs. poate fi ridicata sau pusa usor inauntru, iar atunci cand mergeti la clinica este o idee buna sa acoperiti transportatorul cu un material, astfel incat sa nu poata vedea alte animale.

Pentru a va familiariza pisica cu transportatorul, tineti-l aproape de zona unde se hraneste, astfel incat sa nu apara doar atunci cand o vizita la medicul veterinar este iminenta. Este o idee buna sa puneti in transportator o paturica sau un asternut care sa protejeze pisica pe durata transportarii si sa ii ofere confort.

Inainte de ora plecarii, pulverizati transportatorul cu o solutie cu feromoni, insa faceti acest lucru cu cel putin 15 minute de a va pune pisica in el. Puteti sterge cu o carpa moale obrajii pisicii pentru a o imbiba cu miros, apoi stergeti cu ea in interiorul transportatorului, mai ales in colturi. Daca pisica dvs. intra in panica la vederea transportatorului, pastrati-va calmul. Infasurati-o usor intr-un prosop sau o patura groasa care miroase familiar si puneti-o cu grija in transportator.

Calatoria

Incepeti treptat sa transportati pisica cu masina. Obisnuiti-o cu calatorii scurte, urmate intotdeauna de recompense. Atunci cand plecati intr-o calatorie, nu va hraniti pisica imediat inainte de calatorie. Cu un stomac gol e mai putin probabil sa vomite.

Asigurati-va ca ii dati multa apa pentru a ramane hidratata, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la calmarea stomacului. Amintiti-va, totusi, ca pisicile mai in varsta trebuie adesea sa mearga la toaleta mai frecvent, deci este posibil sa fie nevoie sa foloseasca o litiera la scurt timp dupa sosirea la veterinar.

Mai presus de toate, ramaneti calm, deoarece acest lucru va impiedica pisica sa capteze semnale de stres de la dvs. Ramaneti calm, iar pisica dvs. va simti ca este pe maini sigure.

 

Foto: pixabay

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button