Porcusori de Guineea

Descifrarea limbajului porcusorilor de Guineea

Porcusorii de Guineea sunt animale mici care stiu cu siguranta sa scoata multe sunete ciudate. Dar ce anume incearca sa ne transmita aceste mici animalute de blana?

Porcusorii de Guineea au mai multe tipuri de comportament si emit multe zgomote diferite. Ei emit aceste zgomote pentru a comunica cu alte animale sau cu dvs. Insa tocmai pentru acest comportament sunt atat de adorati de multi dintre noi. Vom vedea in continuare care este semnificatia din spatele acestor sunete vocale ale porcusorilor de Guineea, pentru ca dvs. sa ii puteti intelege mai usor.

 

Guitatul

Va puteti simti special, deoarece este un zgomot facut doar pentru dvs. Porcusorii de Guineea pot guita (de aici si denumirea de „porcusor”) sau suiera atunci cand le este foame sau doresc mancare. Este mai probabil sa faca acest zgomot in jurul orelor de masa (mai ales daca acestea sunt exact la aceeasi ora in fiecare zi!), sau daca va vad venind spre ei cu mancarea. Acesta este modul lor de a spune „Mi-e foame” sau „De-abia astept cina”.

Este un sunet lung cu o tonalitate inalta care este asimilat cu emotia si anticipatia. Este emis si pentru a atrage atentia stapanilor.

Torsul

Porcusorii de Guineea emit sunete asemanatoare cu „torsul” unei pisici, insa acest zgomot tinde sa sune un pic mai mult ca un mormait. Asociat cu fericirea sau multumirea, veti auzi acest sunet atunci cand creati o legatura cu animalul sau il mangaiati.

Uneori porcusorii de Guineea pot emite acest sunet cand sunt speriati sau se simt amenintati, probabil ca modalitate de auto-linistire.

Maraitul

Acest sunet poate parea dragut, insa porcusorul dvs. de Guineea va marai numai atunci cand se simte in primejdie, amenintat de ceva din apropiere. Poate fi vorba de o schimbare drastica in spatiul din jurul lor, trafic intens in incapare sau zgomote puternice din apropiere.

Este posibil sa trebuiasca sa va luati animalutul in brate si sa il mangaiati pentru a-l ajuta sa se calmeze putin.

Scrasnitul dintilor

Acest zgomot este produs atunci cand porcusorul de Guineea face o succesiune rapida de sunete. Poate fi cauzat de furie sau atunci cand acestia se simt nemultumiti sau agitati in legatura cu ceva ce se intampla. Poate fi interpretat ca un sunet de avertisment.

Plansul/Tanguirea/Scancitul

Opusul „guitatului”, porcusorul de Guineea va scoate un geamat atunci cand este tulburat, il doare ceva sau are un disconfort. Nu este ceva ingrijorator, insa ar trebui sa va examinati animalutul sa vedeti ca este sanatos din punct de vedere medical.

Murmurul

Este un zgomot facut doar de anumiti porcusori de Guineea. Se crede ca este mai mult un lucru de personalitate, deoarece nu este restrictionat de rasa, ci doar de anumite exemplare. Asemanator torsului, animalutul emite acest sunet cand este relaxat, fericit sau multumit.

 

Exista diverse alte zgomote pe care le pot face porcusorii de Guineea si multi proprietari vor inregistra zgomote pe care altii nu le-au auzit niciodata. Indiferent de situatie, este foarte important sa ascultati sunetele pe care le emite animalul dvs. de companie si sa va asigurati ca raspundeti la nevoile lui cat de bine puteti.

 

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button