Animale miciPorcusori de Guineea

Infectiile urechii la porcusorii de Guineea

Infectiile urechii sunt rare la porcusorii de Guineea. Cu toate acestea, atunci cand apar, ele sunt de obicei rezultatul unor infectii bacteriene, cum ar fi pneumonia sau alte boli respiratorii.

Daca infectiile urechii se raspandesc de la urechea medie la urechea interna, acestea pot deveni destul de grave, afectand alte parti ale sistemului nervos. Prin urmare, daca suspectati o infectie a urechii la porcusorul de Guineea, solicitati imediat ingrijiri veterinare.

Simptome

  • Puroi sau scurgeri din urechi
  • Ureche dureroasa
  • Pierderea auzului
  • Surditate

Daca infectia se raspandeste de la urechea medie a cobaiului la urechea interna, animalul de companie poate prezenta probleme cu sistemul sau nervos, cum ar fi:

  • mersul in cerc
  • rostogolirea pe pamant
  • inclinarea capului
  • lipsa de echilibru

Cauze

  • Infectii bacteriene
  • Boli respiratorii (de exemplu, pneumonie)

Diagnosticare

Observarea simptomelor clinice prezentate de animalul dvs. de companie ajuta la confirmarea diagnosticului de infectie a urechii si este utila pentru a determina daca infectia s-a raspandit la urechea medie.

Medicul veterinar poate examina, de asemenea, prin analize, sangele sau puroiul animalului, pentru a identifica agentul infectios responsabil de infectia urechii.

Tratament

Medicul veterinar va trata mai intai porcusorul de Guineea pentru a-i ameliora simptomele, deoarece tratarea infectiei urechii in sine nu are de obicei succes.

Medicamente precum unguentele, agentii anestezici locali si picaturile antibiotice pentru urechi sunt folosite pentru a controla scurgerea urechii si ofera ameliorarea temporara a durerii.

Curatarea urechii cu solutii antiseptice sau antibiotice sunt folosite pentru a elimina scurgerile sau acumularea.

Recuperare si stil de viata

Pe durata recuperarii, porcusorul de Guineea trebuie plasat intr-un mediu curat si lipsit de stres.

Pe langa programarile regulate de urmarire a starii animalului dvs. de companie, ar trebui sa urmati sfatul medicului veterinar si sa-i administrati acestuia regulat picaturile pentru urechi sau unguente prescrise.

Prevenire

Infectiile urechii la porcusorii de Guineea pot fi prevenite prin mentinerea unui mediu de viata curat si igienizat, care ajuta la reducerea nivelului de organisme infectioase din casa dvs. Astfel, va ajuta la prevenirea aparitiei infectiilor urechii.

 

Sursa imagine: unsplash.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button