Animale miciPorcusori de Guineea

Malocluzia si alte afectiuni dentare la porcusorii de Guineea

Porcusorii de Guineea sufera de diferite tipuri de afectiuni dentare, cele mai frecvente fiind alinierea necorespunzatoare a dintilor, cunoscuta si sub denumirea de malocluzie. O alta afectiune este cresterea excesiva a dintilor, ceea ce face dificil pentru animal sa inghita sau sa mestece, determinand animalul sa saliveze mai mult decat este necesar. Malocluzia, precum si alte afectiuni dentare la porcusorii de Guineea necesita ingrijire veterinara imediata, deoarece pot duce la complicatii secundare, daca nu sunt tratate.

Simptome

  • Alinierea necorespunzatoare a dintilor
  • Pierdere in greutate
  • Sangerare din gura
  • Abces bucal
  • Infectii ale sinusurilor
  • Dificultate in timpul hranirii (de exemplu, bucati de mancare pot fi vazute iesind pe partea laterala a gurii)

Cauze

Dintii porcusorului de Guineea continua sa creasca pe tot parcursul vietii sale. Atunci cand dintii sau maxilarele sunt aliniate necorespunzator, dintii cresc excesiv, provocand dificultati de mestecat sau inghitire si producand saliva in exces.

Cauzele malocluziei includ ereditatea, ranirea sau dezechilibrele alimentare (alimentatie saraca in fibre), cum ar fi lipsa vitaminei C, sau a anumitor minerale.

Diagnosticare

Medicul veterinar va examina amanuntit cavitatea bucala a porcusorului de Guineea. Malocluzia la porcusorii de Guineea este diagnosticata atunci cand dintii animalului nu sunt aliniati corespunzator. Mediul va poate cere un istoric alimentar al animalului.

Tratament

Daca porcusorul de Guineea saliveaza, medicul veterinar va evalua cu atentie aceasta problema. Maselele din spatele gurii sunt adesea cauza acestei probleme, chiar daca dintii din fata au crescut normal.

Este posibil ca unii dinti sa fie taiati sau piliti pentru a ajuta maxilarul animalului de companie sa se inchida corect. Daca problema continua, pot fi necesare vizite lunare la medicul veterinar.

Medicul veterinar va poate prescrie, de asemenea, calciu si alte suplimente de vitamine si minerale daca porcusorul de Guineea are deficiente nutritionale.

Recuperare si stil de viata

Administrati in mod regulat medicamentele prescrise si dieta indicata de medicul veterinar pentru a ajuta la eliminarea dezechilibrelor alimentare. In plus, duceti porcusorul de Guineea la cabinetul medicului veterinar pentru vizite regulate de urmarire.

Prevenire

Malocluzia si alte afectiuni dentare la porcusorii de Guineea care Se dezvolta din motive alimentare pot fi prevenite prin hranirea cobaiului cu o dieta bine echilibrata si hranitoare si prin suplimentarea oricaror minerale sau vitamine pentru care animalul prezinta deficiente.

 

Cititi si: Deficitul de vitamina C la porcusorii de Guineea

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button