Reptile

Cum sa curatati incinta unei reptile

A avea grija de o reptila ar putea fi o munca putin mai complicata decat in cazul altor animale de companie dar este doar o chestiune de cunostinte si rutina.

Atat pentru sanatatea reptilelor (cat si pentru sanatatea dvs.), este important sa fiti strict atunci cand vine vorba de mentinerea unei incinte curate.

Modul de curatare a incintei variaza de la o specie la alta asa ca merita sa discutati cu reprezentantii magazinelor de animale de companie sau cu medicii veterinari despre cele mai bune practici de curatare a unui terariu/incinte. Iata in continuare cateva sfaturi generale:

 

CE ustensile aveti nevoie pentru a curata incinta unei reptile?

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca nu folositi niciodata ustensile sau chiuveta utilizata la prepararea mancarii. Utilizati un set de ustensile de curatare exclusiv pentru terariul reptilei. Acest set va include:

  • sapun antibacterian fara arome parfumate
  • servetele de hartie
  • incinta de rezerva
  • manusi de cauciuc sau latex
  • perii, inclusiv o periuta de dinti pentru spatiile inguste
  • galeata
  • bureti
  • o sita pentru nisip

CAND trebuie curatata incinta unei reptile?

Este un lucru care variaza de la caz la caz, insa in general ar trebui sa faceti o curatarea rapida zilnica a materiilor fecale, a scurgerilor sau resturilor de alimente neconsumate. Indiferent cu ce va hraniti reptila, este important sa indepartati orice resturi de alimente neconsumate din cauza bacteriilor pe care le pot dezvolta.

Cum curatati incinta unei reptile

Vasul cu apa trebuie curatat zilnic . Reptilele acvatice dorm, mananca si isi fac nevoile in apa; mentinandu-le apa curata veti pastra sanatatea lor in parametrii optimi.

O curatenie generala / totala ar trebui facuta o data / saptamana sau ori de cate ori observati mucegai sau ciuperci.

CUM curatati incinta unei reptile?

Mai intai transferati reptila in incinta de rezerva. Apoi scoateti toate vasele si accesoriile din terariu si curatati-le cu apa fierbinte cu sapun.

Indepartati tot substratul vechi, apoi curatati interiorul incintei cu apa fierbinte cu sapun, frecand temeinic pentru a indeparta orice depuneri, apoi clatiti bine. Dezinfectati atat accesoriile, cat si interiorul terariului.

Lasati totul sa se usuce complet pentru a reduce riscul de mucegai, apoi umpleti cu substrat nou si puneti la loc accesoriile curate.

In cele din urma dezinfectati toate echipamentele de curatare si spalati-va bine mainile.

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button