PasariSanatate si comportament

Infectii cu acarieni ai traheei / sacilor aerieni la pasari

Pasarile sufera de afectiuni ale plamanilor si cailor respiratorii care pot fi cauzate de o serie de paraziti respiratorii. O astfel de infectie parazitara la pasari este cauzata de acarienii din sacul aerian care afecteaza intreg tractul respirator. Parazitii pot fi prezenti de la nasul pasarii infectate pana la micii saci de aer din plamani.

Canarii si cintezele Gouldian (Erythrura gouldiae) sunt doua tipuri de pasari predispuse in mod obisnuit la infectii cu acarieni ai traheei / sacilor aerieni.

Simptome si tipuri de infectii cu acarieni ai traheei/sacilor aerieni la pasari

Simptomele pasarilor cu infectii cu acarieni ai traheei / sacilor aerieni depind de severitatea infectiei parazitare. Este posibil ca pasarile cu o infectie usoara sa nu prezinte deloc simptome. Totusi, unele infectii severe cu acarieni la pasari pot prezenta simptome precum:

  • Probleme de respiratie (inclusiv suierat si pacanituri)
  • Respiratie cu gura deschisa
  • Agitarea cozii
  • Salivatie excesiva

Exercitiile fizice, stresul sau manipularea excesiva a unei pasari pot  agrava simptomele. Uneori, o infectie severa cu acarieni ai traheei / sacilor aerieni poate duce la moartea pasarii.

Tratament

Pasarea trebuie examinata de catre un medic veterinar pentru un diagnostic adecvat. Daca vor fi identificati acarieni ai traheei / sacilor aerieni se va administra un medicament antiparazitar pasarii, pe cale orala sau injectabil. Depistate din timp, infectiile cu acarieni la pasari sunt tratabile iar pasarea dvs. ar trebui sa se recupereze fara probleme.

 

Cititi si despre: Cele mai comune boli oculare la pasari

 

Sursa imagine: unsplash.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button