PasariSpecii de pasari

Papagalul Pitic Fischer

Papagalul Pitic Fischer (Agapornis fischeri) are multa energie si poate fi un prieten loial daca interactionati cu acesta in mod regulat. Chiar daca este o pasare energica, Papagalul Pitic Fischer are tendinta de a fi mai bland decat alte specii de pasari din familia Agapornis, mai ales atunci cand este tinut intr-o voliera.

Culori: verde, portocaliu, galben
Durata de viata: pana la 20 ani
Caracter: sociabil, vorbaret, fluierator
Dimensiune: mic, aprox. 48 gr, 13-15 cm

 

Generalitati

Papagalul Pitic Fischer nu este la fel de popular precum Pasarea iubirii fara inel in jurul ochilor – Amorezul cu Fata Piersicie (A. roseicollis), insa are o personalitate la fel de fermecatoare. Este al doilea ca popularitate dupa Amorezul cu Fata Piersicie cu care imparte acelasi habitat natural insa nu este pe locul doi in privinta personalitatii.

Papagalul Pitic Fischer

Habitatul natural al papagalului pitic Fischer este Africa centrala si este destul de prolific in captivitate. Puteti gasi aceste pasari in aproape orice magazin de animale de companie, de obicei la un pret putin mai mare decat Amorezul cu fata piersicie.

Specii inrudite:

Habitat natural

Papagalul Pitic Fischer este originar din Africa.

Ingrijire

La fel ca majoritatea pasarilor Papagalul Pitic Fischer adora sa faca miscare si necesita cea mai mare colivie pe care bugetul si spatiul dvs. si-o pot permite. Papagalii care sunt inchisi intr-o colivie mica, cu ingradirea permanenta a libertatii, tind sa devina nevrotici si pot dezvolta obiceiuri de auto-mutilare.

Jucariile sunt o necesitate pentru acesti papagali activi. Retineti ca papagalul pitic Fischer are o muscatura puternica, deci alegeti jucarii care rezista la mestecat dar fara a reprezenta un pericol. Cu o ingrijire adecvata si o dieta bine echilibrata, Papagalul Pitic Fischer poate trai intre 12 -15 ani sau mai mult.

Hranire

O alimentatie adecvata asigura echilibrul acestor pasari, la fel cum se intampla pentru majoritatea pasarilor. O dieta echilibrata ofera clasele esentiale de nutrienti: apa, proteine, carbohidrati si fibre, lipide, minerale si vitamine.

Varietatea este de asemenea importanta pentru aceste pasari asa ca puteti completa dietele formulate cu legume, fructe, pentru o nutritie echilibrata cu forma, texturi și ingrediente care sporesc interactiunea cu alimentele. Acest lucru are ca rezultat o hranire nutritiva.

Personalitate si comportament

Papagalul Pitic Fischer

Este mic, indrazneat, curios si mereu in miscare. Multi oameni cred ca aceste pasari se tin mereu in pereche. Fara indoiala, Papagalul Pitic Fischer formeaza adesea o legatura profunda cu alte pasari de acelasi gen. Insa potentialii proprietari ar trebui sa fie constienti  ca o pereche de astfel de pasari ar putea alege sa nu interactioneze cu oamenii deoarece vor fi preocupate sa socializeze doar intre ele.

Daca doriti o pasare afectuoasa, pe care sa o puteti tine in mana, este  indicat sa tineti un singur exemplar si sa acordati suficient timp pentru socializare si interactiune cu aceasta, astfel incat sa le acoperiti toate necesitatile. Femelele pot deveni extrem de defensive asupra teritorului lor (colivie).

Sunete si cantecul pasarii

Papagalul Pitic Fischer este vorbaret, canta si fluiera toata ziua. De obicei este mai vocal in zori si la amurg.

Nu sunt cunoscuti pentru abilitatea lor de a vorbi, dar cantecul lor este placut, cel putin mai placut decat al multor alti papagali tinuti ca animale de companie. Cu cat veti avea mai multe pasari (si va fi greu sa va abtineti sa rameti doar la una), cu atat vor fi mai zgomotoase. Sunt pasari care traiesc in stol in salbaticie si adora sa vorbeasca intre ele.

Sanatate

Papagalul Pitic Fischer este predispusa la clamidioza, auto-mutilare, precum si deficiente nutritionale legate de o dieta inadecvata, mai ales daca este hranita cu o dieta in principal pe baza de seminte.

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button