Rase de caini

Cainii din rasa Boston Terrier

Poreclit „micutul domn american” printre caini datorita dispozitiei sale blande, cainele din rasa Boston Terrier a a aparut in Massachusetts cu mai bine de 100 de ani in urma, fiind rezultatul incrucisarii intre Terrierul englez si Bulldog englez. Devotat, inteligent, activ si inteligent, Boston Terrier este un companion minunat.

Blana: scurta, fina, tigrata si alba, sau neagra cu marcaje albe
Talia: 38-43 cm, 6,5-11,5 kg
Caracter: sensibil, devotat, inteligent, incapatanat, determinat, gratios, stilat, activ, jucaus
Speranta de viata: 10-14 ani

Ingrijire: blana scurta necesita ingrijire minima

 

Istorie si context

Originea si istoria rasei Boston Terrier au fost documentate corespunzator, ceea ce este neobisnuit in comparatie cu alte rase de caini.

O adevarata creatie americana, Boston Terrier a fost rezultatul unei incrucisari intre un Bulldog Englez si un English Terrier alb, care a avut loc in jurul anului 1870.rasa Boston Terrier

Acest caine a fost cunoscut in mod obisnuit ca „Hooper’s Judge” , numit dupa omul care a cumparat animalul, Robert C. Hooper. Se crede ca toti Boston Terrier-ii moderni isi au stramosul in acest mascul.

Dupa incrucisarea ulterioara cu Bulldog Francez, caracteristicile sale fizice si temperamentale au fost rafinate. In 1879, Boston Terrier a fost recunoscut ca fiind cainele oficial al statului Massachusetts, iar in 1889 a fost infiintat primul club dedicat rasei, American Bull Terrier Club.

Deoarece cainii au fost des numiti si clasificati ca Bull Terrier in competitii si spectacole, crescatorii de Bulldogi Englezi si Bull Terrier au inceput sa se opuna acestor noi participanti din cauza asemanarii numelui rasei.

Boston Terrier Club of America a fost infiintat in 1891 si la scurt timp dupa aceea numele oficial al rasei a fost schimbat in Boston Terrier, luand numele orasului din care provenea rasa.

In 1893, dupa putin mai mult de 20 de ani de la conceperea rasei, Boston Terrier a fost recunoscuta ca rasa de American Kennel Club (AKC). Acest lucru a fost destul de neobisnuit, deoarece multe alte rase necesita multe decenii pentru a fi recunoscute de AKC.

rasa Boston TerrierMarcajele distinctive ale rasei vor deveni ulterior o caracteristica vitala pentru Boston Terrier. Astazi, Boston Terrier este un animal de companie elegant si un partener minunat.

Caracteristici fizice

Cainele din rasa Boston Terrier are un corp bine proportionat, compact si cu un spate scurt. Acest caine transmite impresia de vioiciune, robustete, putere, determinare, gratie si stil.

Pastreaza multe caracteristici ale rudelor sale Bulldog, dar are o structura curata, facandu-l ideal ca insotitor de casa util. Acesti caini mici sunt cunoscuti pentru ca sforaie sau suiera din cauza nasului plat.

Blana sa este scurta si fina, tigrata sau neagra cu marcaje albe, are un aspect elegant.

Personalitate si temperament

Cainii din rasa Boston Terrier poy fi uneori incapatanati, dar sunt  inteligenti, si pot invata usor. Sunt timizi cu strainii iar unii caini Boston Terrier pot deveni agitati in preajma cainilor necunoscuti, in timp ce altii latra mult.

Cu toate acestea, aceasta rasa este  sensibila si devotata. Cand este tinut in casa este unul dintre cei mai bine educati caini. Daca este scos afara, Boston Terrier este un caine extrem de activ si este indraznet, jucaus si mereu pregatit pentru un joc de recuperare.

Ingrijire

Acesti caini nu trebuie tinuti in aer liber deoarece multi nu tolereaza bine caldura.

Blana sa are nevoie de ingrijire minima, periajul ocazional este suficient pentru a inlatura parul mort.

boston terrier

Boston Terrier este un caine de interior dar are totusi nevoie de exercitii zilnice. Nevoia sa de miscare poate fi satisfacuta printr-o plimbare in lesa sau lasandu-l sa zburde liber in curte.

Sanatate

Durata medie de viata a cainilor Boston Terrier este   de 10-14 ani. Este predispus la afectiuni minore – cum ar fi luxatia de rotula, nari stenotice, alergii si palatul moale alungit.

rasa Boston Terrier

Surditatea, demodicoza, convulsiile, abraziunile corneene si cataracta pot afecta ocazional aceasta rasa.

Anestezia sau caldura nu sunt bine tolerate de rasa Boston Terrier. In plus, cezariana este de multe ori necesara pentru nasterile puilor de Boston Terrier.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button