CainiIngrijirea cainilor

Cum faceti rutina de plimbare a cainelui mai interesanta

Plimbarea cainelui este una dintre responsabilitatile cheie ale proprietarului unui animal de companie. Iar plimbarea vine cu beneficii uriase de sanatate atat pentru caini, cat si pentru oameni. Proprietarii de caini au mult mai multe sanse de a face cateva ore de miscare saptamanal, comparativ cu cei care nu sunt proprietarii de caini. De fapt, persoanele care plimba cainii in mod regulat sunt mai putin expuse la anumite boli, cum ar fi diabetul de tip 2 si hipertensiunea arteriala. In continuare va vom spune cum puteti face rutina de plimbare mai interesanta, atat pentru caine cat si pentru dvs.

Plimbarea ajuta la o mai buna circulatie a sangelui si la arderea caloriilor. Este si un prilej de a forma o legatura, atat intre oameni, cat si intre om-animal de companie. Insa daca plimbarea zilnica a ajuns o corvoada in rutina dvs. de zi cu zi, este momentul sa schimbati ceva.

Urmatoarele sfaturi va ajuta sa aduceti un suflu nou si mai mult entuziasm plimbarilor in aer liber.

 

8  moduri de face plimbarea cainelui mai interesanta

 

1. Lasati cainele sa ia decizii

Daca obisnuiti sa va plimbati cainele in jurul blocului pe acelasi traseu, in fiecare seara, probabil ca este timpul pentru o schimbare. Din cand in cand, permiteti cainelui sa stabileasca traseul. Schimbarea traseului de plimbare permite cainelui sa intalneasca mirosuri noi si peisaje noi. Cainii iubesc rutina, insa pentru a profita din plin de plimbari, nu faceti totul in mod automat.

2. Oferiti cateva recompense utilizate in timpul dresajului

Majoritatea cainilor sunt motivati de hrana. Astfel, oferirea catorva recompense in timpul plimbarii folosite in mod normal in timpul dresajului, pot stimula interactiunile dintre dvs. si animalul dvs. de companie. Si poate sustine o plimbare mai revigoranta. Pentru multi caini, mancarea este suficienta sa-i motiveze pentru urmatoarea plimbare.

Asigurati-va ca nu exagerati cu gustarile pe durata plimbarilor. Acestea ar trebui sa fie de dimensiuni mici. Prea multe delicii vor anula unele dintre beneficiile plimbarii pentru sanatate.

3. Plimbati-va in locatii noi

Nu va limitati la plimbarea prin cartierul dvs. sau in apropierea casei. Mergeti in weekend cu masina in locuri complet noi. A face aceeasi plimbare din nou, si din nou, poate deveni foarte plictisitor. Vizitati parcuri, cartiere sau rezervatiile forestiere pe care nu le-ati explorat niciodata.

4. Schimbati ritmul de mers

Daca obisnuiti sa mergeti cu o anumita viteza de la inceputul plimbarii pana la sfarsit, luati in considerare schimbarea ritmului de mers al cainelui.

Nu numai ca ar trebui schimbat traseul, dar si ritmul de plimbare ar trebui sa fie variat. Ocazional, aruncati o privire cainelui dvs. si spuneti cu bucurie: „Hai!”, apoi accelerati ritmul, chiar daca doar pentru o distanta scurta.

Daca decideti sa alergati sau sa faceti jogging, luati in considerare utilizarea unei lese hands-free pentru caini.

5. Includeti dresajul pentru interactiuni distractive

Atunci cand scoateti la plimbare un caine, ar trebui sa considerati acest prilej un moment oportun de a interactiona cu cainele si de a exersa dresajul intr-un mediu distractiv.

Fiecare plimbare prezinta o oportunitate de interactiune si creare de legaturi. Puteti face lucruri simple, cum ar fi sa cereti cainelui sa stea – si sa il rasplatiti pentru performanta cu o recompensa de mare valoare. Este o modalitate usoara de a interactiona cu cainele dvs. si o modalitate de a face plimbarea mai placuta pentru toti cei implicati.

6. Schimbati partenerii de plimbare ai cainelui

Daca aceeasi persoana plimba intotdeauna cainele, luati in considerare schimbarea persoanelor care scot cainele la plimbare. Deoarece plimbarea este un prilej excelent pentru a crea legaturi, toti cei care locuiesc in casa ar trebui sa plimbe cainele.

7. Incercati o plimbare in grup cu alti caini

Daca cainele dvs. este social si prietenos, intalnirea cu alti caini din cartier pentru o plimbare in grup poate spori placerea rutinei de plimbare a cainelui.

Plimbarile in grup pot fi o experienta grozava atat pentru caine, cat si pentru proprietar, atata timp cat cainii se cunosc intre ei.

8. Relaxati-va si distrati-va

Plimbarea cainilor nu ar trebui sa fie monotona. Asa ca, lasati-va telefonul deoparte si folositi aceasta ocazie pentru a va bucura din plin de cainele dvs. Relaxati-va si distrati-va. Cantati, dansati, interactionati cu cainele. Fiti fericit. Plimbarile ar trebui sa fie distractive. Daca sunt, nu vor deveni o rutina plictisitoare.

 

Iata in cate moduri puteti face rutina de plimbare mai interesanta, atat pentru caine cat si pentru dvs. Speram ca aceste sfaturi sa aduca un suflu nou plimbarilor dvs. in natura.

Cititi si: Cum va pregatiti catelusul pentru plimbarile cu masina?

 

Sursa imagine:  unsplash.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button