Cai

Rasele de cai Assateague si Chincoteague

Assateague si Chincoteague sunt doua rase rare de cai din SUA, fiind aproape identice ca atribute si caracteristici fizice. Aceste doua rase de cai Assateague si Chincoteague locuiesc pe aceeasi insula – Assateague – in largul coastei Virginiei si Maryland-ului.

Caracteristici fizice

Caii din rasele Assateague si Chincoteague pot avea diferite culori, desi cel mai adesea vor fi vazuti in culoarea pinto. Cu o inaltime de aprox. 114-142 centimetri, picioarele lor sunt mici, dar puternice.

Greabanul (zona dintre omoplati) lor este proeminent iar urechile si botul lor sunt mici. Aceste rase cu o constitutie usoara au  ochi unici, distantati.

Personalitate si temperament

Desi obisnuiti cu activitatea umana, Assateague si Chincoteague sunt rase independente care de obicei isi desfasoara viata de zi cu zi ignorand prezenta oamenilor.

Ingrijire

Echilibrul ecologic intre rasele rare Assateague si Chincoteague este mentinut cu strictete. De fapt, ei traiesc fara ajutor uman.

cai Assateague si Chincoteague

Algele grosiere din zona mlastinoasa care reprezinta 80% din dieta acestora, sunt foarte sarate. Acest nivel crescut de sodiu determina  caii sa aiba un aport anormal de mare de apa dulce.

Istorie si context

Exista diverse teorii cu privire la modul in care rasele de cai Assateague si Chincoteague au ajuns sa locuiasca pe insula Assateague de langa coasta Virginiei si Maryland-ului.

O teorie sugereaza ca rasa este un descendent al cailor care se aflau la bordul unei nave comerciale inainte de descoperirea Americii. Odata ce a naufragiat, caii care au supravietuit si-au gasit refugiu pe insula, raspandindu-se in aceasta zona. Acesti cai spanioli au evoluat curand in Assateague si Chincoteague. Cand colonistii au venit pe insula, au gasit-o ocupata de cai mici.

cai Assateague si Chincoteague

O alta teorie a sustinut ca acesti cai au fost adusi si lasati pe insula de piratii care cutreierau aceasta regiune de coasta.

Desi nici una dintre teorii nu pare probabila astfel de povesti sunt inca spuse pe insula.

De fapt, rasele de cai Assateague si Chincoteague au ajuns acolo unde sunt acum datorita importurilor facute de colonistii din Virginia. In 1649, mai putin de 500 de cai au ramas in colonie si astfel s-a facut un efort concertat pentru a aduce mai multi cai. Pana in 1679  colonistii au inceput sa aiba probleme cu cresterea rapida a populatiei de cai importati.

Ca solutie, guvernul a oprit importul de cai. Au fost percepute taxe si proprietarii cailor au fost obligati sa creeze tarcuri pentru caii detinuti. In disperare, unii dintre crescatori si-au adus efectivul de cai pe insula Assateague.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button