PisiciSanatate felina

De ce greutatea pisicii dvs. este importanta

Greutatea nu este doar o problema ce tine de aspectul fizic. Cea mai mare problema este ca multi stapani de animale nu recunosc aceasta problema decat cand este prea tarziu. Deci, de ce a avea o pisica obeza este o problema? Si de ce greutatea pisicii dvs. este atat de importanta?

Cele doua probleme majore legate de pisicile supraponderale

Exista intr-adevar doi factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati in considerare problemele asociate cu animalele de companie supraponderale si obeze: sanatatea si banii.

Prima, sanatatea, nu ar trebui sa surprinda pe cei care sunt constienti de toate problemele de sanatate cu care trebuie sa se confrunte persoanele supraponderale. Nu este vorba doar faptul ca animalele de companie obeze se confrunta cu o speranta de viata mai scurta. Este vorba in primul rand de calitatea vietii pe care o duc.

Cateva dintre problemele majore de sanatate cu care se confrunta pisicile obeze includ:

  • osteoartrita
  • diabetul de tip 2
  • hipertensiunea arteriala
  • bolile cardiace si respiratorii
  • bolile de rinichi
  • cancerul, si multe altele.

Totusi, cel mai dureros este ca aceste animale de companie au o calitate atat de scazuta a vietii. Cu toate acestea, problema obezitatii este una evitabila, nu inevitabila.

Pe langa factorii de sanatate, veti fi uimit de suma de bani cheltuita atunci cand vine vorba de tratarea animalelor de companie obeze. Ori, multe dintre cheltuielile de ingrijire veterinara asociate cu problemele de greutate ar disparea daca toti am incepe sa facem alegeri alimentare mai inteligente si mai bune pentru animalele noastre de companie. Ati auzit bine: alegerile mai bune in privinta hranei animalelor de companie va pot economisi bani!

 

Gasirea unei solutii

Exista cativa pasi foarte specifici atunci cand vine vorba de greutatea pisicii, de prevenirea si tratarea pisicilor supraponderale sau obeze.

Cand vorbim de greutatea animalului dvs. de companie, este esential sa gasiti un veterinar interesat si informat. Daca nu purtati o conversatie cu medicul veterinar despre hrana oferita animalului dvs. de companie si cat de mult il hraniti, pierdeti un pas important in asistenta medicala preventiva.

In afara de mentinerea canalelor de comunicare deschise cu medicul veterinar, sunt indicate urmatoarele actiuni pentru a monitoriza greutatea pisicii:

  • Cantarirea hranei pisicii dvs.

Majoritatea proprietarilor de pisici doar estimeaza cata hrana ofera pisicilor zilnic.

Ce trebuie sa faceti? Intrebati-va medicul veterinar exact cu cata hrana ar trebui sa hraniti pisica dvs. Oferiti-i prietenului dvs. blanos exact aceeasi cantitate in fiecare zi – nici mai mult, nici mai putin. Si verificati anual impreuna cu medicul veterinar daca acea cantitate este suficienta. Doar pentru ca v-ati hranit pisica cu o anumita cantitate anul trecut nu inseamna ca ar trebui sa primeasca la fel anul acesta.

  • Reduceti numarul recompenselor oferite

Adesea, atunci cand ne simtim vinovati ca nu putem petrece atat de mult timp cu animalele noastre de companie, ii multumim cu recompense suplimentare.

Ce trebuie sa faceti? Desi nu este necesar sa incetati cu totul sa-i oferiti pisicii recompense, fiti cu ochii pe ea si nu exagerati cu recompensele. In special recompensele pentru pisici sunt bogate in grasimi si zahar.

  • Luati in considerare conservele pentru pisici

Metabolismul unei pisici functioneaza diferit fata de cel al oamenilor sau chiar al cainilor. Prin urmare, atunci cand devin obeze, nu exista o modalitate simpla de a-si exercita greutatea.

Ce trebuie sa faceti? Puteti incerca sa treceti la conserve pentru pisici. Este o modalitate usoara de a ne asigura ca ne hranim pisicile doar cu cantitatea de hrana de care au nevoie. Daca o pisica se lupta sa-si mentina o greutate sanatoasa, schimbarea de la hrana uscata la conserve ar putea functiona.

 

Daca credeti ca pisica dvs. este expusa riscului de a fi supraponderala sau obeza, prima dvs. linie de actiune este o intalnire cu medicul veterinar.

Dintre toate deciziile pe care le iau proprietarii de animale de companie cu privire la sanatatea animalului lor, cea mai importanta este legata ceea ce alegem sa-i hranim. Nu este o stiinta sau un secret medical, ci este vorba doar de cantarirea alimentelor si luarea unor alegeri inteligente. Atat de putin, cu un impact atat de extraordinar asupra duratei si calitatii vietii animalului dvs.!

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button