Ingrijirea pisicilor

6 moduri in care pisicile isi arata afectiunea

Sunt cunoscute pentru indiferenta, independenta si solitudinea lor. Dar oricat de solitara ati crede ca este pisica dvs., aceasta are felurile ei de a va arata ca va iubeste si are nevoie de dvs. Luati in considerare si observati urmatoarele moduri in care pisicile isi arata afectiunea, astfel incat sa stiti ca se considera o parte a familiei dvs.

6 moduri in care pisicile isi arata afectiunea

 

1. Isi freaca capul sau fruntea de dvs.

Chiar daca dureaza doar o fractiune de secunda, frecarea capului sau a fruntii de dvs. inseamna ca pisica are incredere in dvs. si se bucura de compania dvs.

2. Va „framanta”

Fara indoiala, ati mai vazut acest comportament la pisica dvs. si probabil v-ati intrebat ce  inseamna. Pisoii framanta in timp ce sug lapte de la mama pentru a stimula laptele sa iasa. Pe masura ce cresc, multe pisici pastreaza acest comportament atunci cand sunt pe ceva moale sau cand se simt multumiti.

3. Zvacneste din coada

Credeti sau nu, nu toate zvacnirile de coada ale pisicii sunt egale. si desi este adevarat ca pisicile isi umfla adesea coada atunci cand sunt enervate sau speriate, daca pisica  vine la dvs. cu coada ridicata lenes in aer, cu varful zvacnind inainte si inapoi, ea va arata de fapt un semn de afectiune.

4. Toarce

Poate unul dintre cele mai comune si cunoscute semne de dragoste de la pisica dvs. sunt sunetele constante, ritmice pe care le emite atunci cand inspira sau expira, altfel cunoscute sub numele de „tors”. Torsul este semnul suprem de multumire, iar in prezenta dvs., inseamna ca este mai mult decat fericita sa stea pe loc, sa se relaxeze si sa fie rasfatata de dvs.

5. Cere atentie

Cand pisica s-a saturat ca atentia dvs. este distrasa in alta parte, va va anunta. Fie ca se inghesuie sub bratul dvs. in timp ce dormiti, sau face o plimbare peste tastatura de la laptop, astfel de intreruperi de la pisica dvs. inseamna ca va iubeste si ca este pregatita pentru un plus de afectiune.

6. Va aduce daruri

Da, este destul de dezgustator cand pisica va iti ofera un „cadou” sub forma unui soarece mort, pasare sau orice alt animal. Cu toate acestea, priviti lucrurile astfel: cand pisica va aduce prada sa pretuita, desi moarta, ea isi imparte prada cu dvs… ceea ce este de fapt un adevarat semn de prietenie din partea unei pisici.

 

Alte semne ca pisica dvs. va iubeste includ:

  • isi exun burtica – atunci can isi expune burtica, pisica pare vulnerabila. Intr-o astfel de postura, va arata ca are incredere deplina in dvs. Totusi, nu o scarpinati pe burtica!
  • stau in apropierea dvs. – daca pisica sta/doarme adesea in apropierea dvs., ghemuindu-se si rasucindu-se, va arata de asemenea ca are incredere in dvs.
  • mentin un contact vizual – daca pisica dvs. stabileste un contact vizual cu dvs., clipind lenes, acest lucru este cunoscut ca „sarutul pisicii”
  • se freaca de picioarele dvs. – acest lucru inseamna ca pisica va iubeste si vrea sa va spuna asta
  • isi tine coada sub forma unui semn de intrebare – o dovada clara a faptului ca pisica va iubeste si ca are incredere in dvs.
  • va linge – in acest mod, pisica va spune ca va considera parte din familia sa felina (Cititi si: De ce va linge pisica? Este ceva normal?)

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button