Ingrijirea pisicilorPisici

Cum ajutati o pisica sa ramana in forma in lunile de iarna

Afara este frig si iarna. Suficient pentru ca majoritatea pisicilor sa stea doar pe canapea si sa motaie. Va oferim cinci sfaturi de top pentru a va incuraja prietenul felin sa se trezeasca, sa se miste si sa ramana in forma in lunile de iarna.

 

Jucati-va cu pisica inaintea meselor

Faceti din timpul de joaca un eveniment zilnic obisnuit, dar faceti-l inainte de mesele pisicii dvs. O pisica flamanda este mult mai probabil sa fie alerta si mai dornica sa alerge sau sa sara, mai ales atunci cand gustarile cu continut scazut de calorii sunt un stimulent in joc. Intotdeauna tineti cont de numarul de calorii al recompenselor, ca parte a aportului zilnic de calorii al pisicii dvs., pentru a evita cresterea in greutate.

Vanatoare de comori

Cine poate rezista unei vanatori de comori? Ascundeti gustarile preferate ale pisicii in diverse locuri din casa, incurajand-o sa le caute. Sau construiti o cursa improvizata de obstacole din cutii de carton pe/peste care trebuie sa sara pentru a ajunge la premiu. Ati putea, de asemenea, sa eliberati sau sa construiti niste rafturi ieftine, dar robuste, pe care sa le poata urca si sari.

Talente innascute

Pisicile nu pot rezista dorintei de a se catara, asa ca puteti folosi scarile pentru a o face sa-si foloseasca abilitatile naturale de salt, incurajand-o sa alerge in sus si in jos pe scari, urmarind o minge de ping-pong, un dop de pluta sau o bucata de hartie mototolita.

Instincte de vanatoare

Incurajati abilitatile naturale de vanatoare ale pisicii, facand-o sa lucreze pentru consumul zilnic de hrana. Impartiti hrana in mai multe portii pe tot parcursul zilei si puneti-o intr-o minge de hranire pentru pisici, astfel incat sa trebuiasca sa se joace si sa impinga mingea pentru a obtine mancarea si a-si satisface foamea.

Aduceti mereu ceva nou

Rotati jucariile si activitatile, astfel incat pisica sa nu se plictiseasca. Rasfatati-o cu o jucarie noua, sau atrageti-i interesul pentru jucariile existente sau facute de dvs. acasa (cum ar fi pene pe un bat), prin pulverizarea lor cu un irezistibil spray de iarba pisicii.

Cumpararea sau construirea propriului copac pentru pisici este, de asemenea, o idee minunata. Cu cat mai multe niveluri, cu atat mai bine. Folositi diferite texturi, cum ar fi lemnul si un petic de covor vechi pe unele zone, astfel incat sa se poata bucura de zone pentru zgariat si intinderi intense.

 

Foto: pixabay

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button