Ingrijirea pisicilorPisici

5 sfaturi pentru a va proteja pisica pe timpul verii

Iata cinci sfaturi pentru a va ajuta pisica sa se bucure de zile insorite in siguranta si confort.

 

Atentie la purici si capuse

Majoritatea parazitilor externi prospera pe timp de caldura si umiditate, asa ca fiti foarte vigilenti in lunile de vara si mentineti actualizate tratamentele pentru purici si viermi la pisici. Majoritatea pisicilor sunt suficient de sensibile pentru a evita insectele intepatoare, dar animalele de companie mai jucause pot avea dificultati in a rezista sa le vaneze. Daca pisica dvs. pare sa aiba vreun disconfort dupa o intepatura de insecta (umflaturi), contactati medicul veterinar.

Pastrati actualizate detaliile microcipului

Noptile calde de vara ofera oportunitati tentante pentru pisicile nocturne, iar animalul dvs. de companie poate rataci mai mult decat de obicei, crescand sansele de pierdere sau ranire. Asigurati-va ca animalul dvs. de companie este microcipat si verificati intotdeauna daca datele dvs. de contact sunt actualizate.

Atentie la tuse

La fel ca si noi, pisicile pot suferi de astm, astfel incat alergenii de vara, cum ar fi polenul de la flori sau din aer, au potentialul de a le face sa tuseasca. Daca animalul dvs. de companie prezinta semne de probleme respiratorii, vizitati imediat medicul veterinar.

Atentie la arsurile solare

Si pisicile se pot alege cu arsuri solare. In special pisicile de culoare deschisa, dar nu numai, pot dobandi arsuri solare pe nas sau urechi daca stau expuse razelor fara protectie. Prevenirea este esentiala. Aplicati pe zonele sensibile o lotiune de protectie cu factor ridicat, cum ar fi cea pentru copii. Aplicati pe varfurile urechilor si pe nas. Dar daca pisica dvs. insista sa linga crema, este posibil sa fiti nevoit sa va tineti animalul in interior in zilele foarte calde.

Verificati curtea, garajul si magaziile

Pe timpul verii, nu este neobisnuit ca pisicile sa caute adapost de soare in magazii si garaje. Daca sunt insa prinse accidental in interior, risca sa se deshidrateze grav. Verificati dependintele si asigurati-le inainte de a pleca in vacanta.

 

Alte sfaturi pentru ingrijirea pisicii in sezonul cald:

  • Nu va lasati pisica in masina nici macar cateva minute. In automobil, temperatura poate creste vertiginos in doar cateva minute, provocand rapid decesul animalului.
  • Pisicile batrane, cele tinere, cele obeze sau cu boli cronice trebuie ferite de canicula.
  • Pe timp de canicula, pisicile tind sa manance mai putin. Optati pentru o hrana uscata pentru pisici. Evitati hrana umeda, care se altereaza foarte usor la temperaturi ridicate.
  • Pentru a preveni deshidratarea, asigurati-va ca pisica dvs. are mereu la dispozitie cateva castroane cu apa curata, plasate in incaperi diferite.

 

Foto: pixabay

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button