Rase de caini

Rasa de caini Lakeland Terrier

Ruda cu Bedlington Terrier si Fox Terrier, cainele din rasa  Lakeland Terrier a fost initial folosit pentru vanatoarea de vulpi. Este un partener excelent pentru proprietarii activi si iubitori de distractie. Poate petrece cu usurinta toata ziua in aer liber, explorand si jucandu-se. La sfarsitul zilei, prefera sa se retraga in interiorul casei pentru a se odihni.

Blana: negru, negru cu pete roscate, albastru, roscat, grizonat-crem, culoarea graului
Talia: mic-mijlociu, 33-38 cm, 7-8 kg
Caracter: prietenos, inteligent, indraznet, independent, incapatanat, alert, vioi
Durata de viata: 12-16 ani

Ingrijire: necesita pieptanare de 1-2 ori/saptamana si tundere periodica

 

Istorie si context

Fermierii din Lake District din Regatul Unit au fost primii care au tinut caini Lakeland Terriers, folosindu-i in haite de caini pentru a vana vulpi, vidre si alte animale mici.

In ciuda lipsei de documentatie pentru rasa se crede ca Lakeland Terrier are o ascendenta similara cu Bedlington Terrier, Fox Terrier si Border Terrier.

Denumit initial Elterwater, Patterdale si Fell Terrier, a fost oficial recunoscut ca Lakeland Terrier in 1921. American Kennel Club urma sa inregistreze rasa mai tarziu, in 1934. Astazi este considerat un concurent important in expozitiile canine si un animal de companie iubitor de distractie.

Caracteristici fizice

Este un caine mic, cu corpul patratos, robust si spate scurt. Corpul sau ingust ii permite sa se strecoare prin locuri stramte. Picioarele sale lungi ii permit sa alerge repede si sa calatoreasca prin terenul dur al zonelor muntoase de unde rasa Lakeland Terrier provine. Mersul sau are o buna acoperire a solului.

rasa Lakeland terrier

Blana sa dubla este alcatuita dintr-un strat exterior si sarmos, care poate avea diverse culori, si un substrat. Puii se nasc cu o blana neagra, schimbandu-si treptat culoarea in primul an de viata. Expresia sa poate varia de fericit la jucaus, reflectand perfect starea sa de spirit.

Capul este dreptunghiular, urechile in forma de V, botul este puternic. Ochii sunt ovali, mici, maro-inchis sau negri.

Personalitate si temperament

Este rezervat cu strainii si poate reactiona agresiv fata de animalele mici si alti caini. Aceasta rasa incapatanata, independenta si inteligenta poate deveni uneori si rautacioasa. Prin urmare,cainii  din rasa Lakeland Terrier necesita un dresor atent si rabdator, care sa includa numeroase jocuri in dresaj. Dresajul il va impiedica sa dezvolte tendinte agresive ceea ce ar trebui sa fie usor deoarece acest caine foarte inteligent invata rapid.rasa Lakeland Terrier

Este neinfricat, increzator, foarte alert si plin de viata. Este foarte potrivit ca si caine de familie deoarece iubeste copiii si are un caracter jucaus si energic.

Daca este tinut cu alte animale de companie trebuie sa fie socializat de la o varsta frageda, astfel incat sa nu-i urmareasca constant prin casa.

Fiind un bun caine de paza, Lakeland Terrier este suspicios cu persoanele straine si tinde sa-si protejeze teritoriul si familia cu pasiune.

Ingrijire

In mod normal, blana acestui caine se tunde, lasand-o mai lunga pe bot si pe picioare.

Rasa Lakeland TerrierStratul de blana sarmos necesita pieptanare de 1-2 ori/saptamana. Tunderea se face de aprox. 4 ori/an. Cainii de spectacol se tund mai des, cei tinuti ca animale de companie mai rar. Tunderea ajuta si la indepartarea stratului de blana aspru, deschizand la culoare blana cainelui.

Pentru a-si satisface cerintele de exercitiu, acest caine necesita plimbari moderate in lesa sau un joc energic in curte. Cand i se ofera sansa, ii place sa se plimbe, sa investigheze si sa vaneze. Desi cainelui ii place sa-si petreaca ziua in curte, ar trebui sa i se acorde spatiu pentru a se odihni in interiorul casei noaptea.

Sanatate

Cainele din rasa Lakeland Terrier are o durata medie de viata de 12-16 ani. Este predispus la probleme minore de sanatate, cum ar fi luxatia cristalinului si distichiaza. Problemele majore de sanatate includ boala Legg-Perthes si boala von Willebrand (vWD). Sunt recomandate examinari oculare periodice.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button