Rase de caini

Rasa Bulldog american

Cainii din rasa Bulldog american au personalitati puternice si dominante. Sunt prietenosi, devotati, fiind foarte buni caini de paza si de companie.

Blana: scurta si moale (alba, tigrata, cafenie, maronie, roscata)
Talia: medie-mare, 27-41 kg (femele), 30-58 kg (masculi)
Caracter: prietenos, alert, loial, energic, dominant, bland, afectuos, cu instincte puternice de protectie
Durata de viata: 10-15 ani

Ingrijire: este usor de dresat

 

Istorie si context

rasa Bulldog americanO versiune mai veche a Bulldog-ului a luat nastere in Anglia si a fost folosita ca si caine de lucru care prindea vite si pazea proprietatea. Aceasta pana cand a devenit rasa aleasa intr-un sport brutal cunoscut sub numele de „bull baiting”.

Pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, rasa aproape a disparut, cu toate acestea, cativa crescatori devotati au decis sa reinvie Bulldog-ul american.

John D. Johnson, un veteran de razboi, si Alan Scott au inceput sa reproduca cu grija Bulldog-ii americani dupa razboi, acordand atentie sanatatii rasei si abilitatilor de lucru.

In aceasta perioada de dezvoltare a rasei au aparut doua linii diferite de Bulldogi. Cu toate acestea, majoritatea Bulldog-ilor americani de astazi sunt un amestec intre cei doi. Bulldogul american a fost recunoscut de United Kennel Club in 1999.

Caracteristici fizice

Rasa Bulldog american are o structura foarte robusta si musculoasa, cantarind intre 27-58 kg, la o inaltime de 50-71 cm.

Are un cap mare, cu falci puternice, cu urechi semiridicate sau lasate, care pot fi taiate sau lasate. Blana este scurta si moale, de diverse culori (desi negru, albastru sau tricolo nu este de dorit).

Personalitate si temperament

Desi este mai mare decat un Bulldog englez, temperamentul Bulldog-ului american este foarte asemanator. Un caine bland, afectuos, care iubeste copiii si poate fi considerat un caine mare de tinut in brate, Bulldogul american este alert, increzator si loial fata de stapanii sai si familie.

Curajos si puternic, Bulldog-ul american se va descurca cel mai bine atunci cand este dresat inca de la o varsta frageda si cu un proprietar care nu se teme sa se impuna ca lider.

bulldog american

O rasa cu instincte de protectie puternice, Bulldogii sunt cunoscuti pentru actele lor de eroism fata de proprietarii lor si uneori pot fi rezervati cu straini. Bulldog-ii americani necesita practicarea cu reularitate a exercitiilor pentru prevenirea plictiselii si pentru a-l incuraja sa fie caini bine dresati in timpul zilei.

Ingrijire

Blana scurta si fina a Bulldog-ului american necesita totusi ingrijire minima.

Avand o istorie ca un caine de lucru universal si un caine de paza neinfricat, Bulldog-ul american este un bun caine de interior/exterior, dar necesita suficient exercitiu si activitate in aer liber, mai ales daca ste tinut intr-un apartament.

Sanatate

Cainii din rasa Bulldog american traiesc in general intre 10-16 ani, fiind considerati in general o rasa sanatoasa.

Unele probleme genetice comune rasei includ:

  • lipofuscinoza ceroida neuronala (tulburari ale sistemului nervos cu umflare si/sau modificari ale unor celule retiniene),
  • tulburari ale rinichilor si tiroidei,
  • Ruptura de ligament incrucisat anterior (LIA),
  • displazie de sold,
  • displazie de cot (o alta forma comuna de displazie la cainii de talie mai mare),
  • ochi de cires (sau o membrana prolapsata care iese din pleoapa unui caine),
  • entropion (o afectiune in care o portiune a pleoapei este inversata sau pliata spre interior) si
  • cancer osos

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button