PisiciSanatate felina

Cum sa ingrijiti acasa o pisica bolnava

Progresele constante in medicina aplicata animalelor inseamna ca multe animale de companie continua sa traiasca bine, chiar si dupa ce sunt  diagnosticate cu o problema serioasa de sanatate.

Cand pisicile sunt diagnosticate cu diverse boli grave ele pot trai relativ normal inca cateva saptamani, luni sau chiar ani.

Pentru a administra tratamentul pisicii puteti incerca sa ii adaugati medicamentul in gustarea sa preferata. Alternativa este sa o fortati de cateva ori pe zi sa isi ia tableta, o situatie neplacuta si posibil traumatica. Adaugarea acesteia intr-un preparat gustos este un mod simplu de a va asigura ca urmati tratamentul intr-un mod corect.

Adresati medicului veterinar intrebari directe

Puneti-i medicului veterinar intrebari directe, de genul: „Daca ar fi pisica dvs., ce ati face?”. Majoritatea medicilor veterinari va vor oferi un raspuns sincer. Este important sa stiti cat mai are de trait pisica dvs. si cat timp v-a mai ramas sa va bucurati de ea.

Petreceti mai mult timp impreuna

Pisicile nu percep timpul la fel ca noi. Faptul ca oamenii se gandesc ca nu vor mai avea un alt Craciun cu pisica lor sau ca aceasta nu va mai trai pana la vara poate fi o situatie  trista din perspectiva umana.

Atunci cand nu stiti exact cat va mai trai pisica dvs. incercati sa profitati de fiecare moment.

Parerea expertilor

Obtineti cat mai multe detalii cu privire la ceea situatia in care se gaseste animalul dvs. de companie. Discutati cu medicul veterinar la ce sa va asteptati si impartasiti-va sentimentele cu oamenii apropiati, pe care ii iubiti. In acest fel, anxietatea fata de diagnostic nu va altera timpul care v-a ramas impreuna cu animalul dvs. de companie.

Proprietarii de animale de companie se pot simti putin jenati de faptul ca devin prea emotionali in legatura cu un animal. Insa nu ar trebui sa va simtiti niciodata ca si cand ar trebui sa va minimalizati sentimentele.

Crearea unor mici amintiri poate ajuta. Puteti crea un colaj cu imagini sau un album. Faceti o cutie speciala cu diverse lucruri care sa va aminteasca de animalul dvs. de companie, asa cum ati face cu un prieten sau un membru al familiei. Faceti un videoclip cu cele mai amuzante intamplari sau in care pisica face lucrurile ei preferate. Este ceva ce puteti urmari mai tarziu si poate fi o sursa de amintiri cu adevarat valoroasa.

Scrieti o scrisoare cu ceea ce ati dori sa spuneti animalului dvs. de companie. A va pune sentimentele pe hartie poate fi ceva foarte puternic si terapeutic. In cele din urma, nu fiti prea dur cu dvs. Aveti grija de dvs. Faceti-va timp pentru pauze atunci cand aveti nevoie.

 

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button