Rase de pisici

Rasa de pisici American Bobtail

Rasa American Bobtail sunt pisici iubitoare si incredibil de inteligente, care au un aspect salbatic distinctiv. Sunt pisici extrem de interactive care stabilesc legaturi cu familia lor umana, consolidate de un mare devotament.

Blana: scurta-medie, matasoasa, de diverse culori
Talia: medie, pana la 7 kg
Caracter: afectuoasa, prietenoasa, inteligenta, jucausa
Durata de viata: 11-15 ani

Ingrijire: necesita perierea blanii de 2 ori/saptamana

 

Istorie si context

Desi nu este noua in America, rasa American Bobtail a devenit in ultima vreme populara. Si, desi adevarata istorie a acestei pisici nu este cunoscuta, se crede in general ca rasa a luat nastere dintr-o imperechere intre un mascul tigrat cu coada scurta pe nume Yodie si o femela Siameza.

Yodie a intrat in posesia lui John si Blenda Sanders din Iowa. Desi originea lui Yodie nu este cunoscuta, se stie ca acesta avea o coada scurta. La linia genealogica au fost adaugate apoi pisica Birmaneza, Himalayana si Himalayana/Siameza.

In anii 1970, primul standard pentru aceasta pisica a fost scris de Mindy Schultz, un crescator al rasei Bobtail si prieten al familii Sanders. Dar, din cauza lipsei de resurse, aceasta rasa a facut putin progrese. Din pacate, majoritatea acestor linii genealogice timpurii au disparut. Apoi, in anii 1980, cativa crescatori au decis sa creeze un Bobtail putin mai flexibil. Acestia au inceput un nou program de reproducere.

Acest nou Bobtail care a aparut ca urmare a eforturilor acestor crescatori, vine in toate culorile, categoriile si diviziunile. Inceputurile sale pot fi urmarite la un crescator din Florida, care a incrucisat pisicile domestice cu pisici Bobcat.

Cu toate acestea, exista indoieli cu privire la autenticitatea acestei povesti, deoarece multi experti sustin ca o astfel de imperechere ar produce pisoi sterili. O alta poveste, mai probabila, este ca aceasta pisica cu coada scurta a fost produsul unei mutatii naturale in randul pisicilor domestice.

Rasa a excelat in categoria sa, dar este inca in stadiul de dezvoltare.

Caracteristici fizice

Pisica din rasa American Bobtail are un corp destul de lung, bine construit. Picioarele din spate sunt putin mai lungi decat picioarele anterioare, caracteristica pe care o impart cu rasa Bobcat. Are o blana dubla, rezistenta la intemperii. Are un aspect salbatic, cu ochii usor in forma de migdala, de „vanator”.

Caracteristica cea mai definitorie a pisicii este coada sa scurta, flexibila, care are intre o treime si jumatate din lungimea cozii unei pisici medii. Desi coada pisicii este de obicei dreapta, se poate curba, poate avea umflaturi sau poate fi usor innodata.

Personalitate si temperament

Pisica din rasa American Bobtail este o pisica inteligenta, activa si afectuoasa. Ii place sa stea in poala si sa fie mangaiata. Este adesea comparata cu un caine pentru comportamentul si devotamentul sau.

American Bobtail este, de asemenea, o pisica minunata cu copiii, iubeste sa joace jocuri si este tipul de pisica care va intampina la usa cand ajungeti acasa. Este un fapt cunoscut ca evadeaza din incaperi si custi inchise.

Ingrijire

Oferiti pisicii jucarii interesante, pentru ca acestea sa isi antreneze muschii. Necesita un spatiu suficient de mare pentru a sari, a merge. Blana necesita periere de 2 ori/saptamana.

Sanatate

Sunt in general pisici sanatoase. Aveti insa grija la greutatea acesteia (necesita hrana cu valoare nutritiva ridicata).

 

Sursa imagine: Wikipedia

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button