Ingrijirea pisicilorPisici

Pregatiri importante de facut inainte de a va cumpara un pisoi

Atunci cand gasiti pisoiul potrivit care se va alatura familiei este timpul sa incepeti sa va pregatiti pentru ziua in care il aduceti acasa. Grija pentru sanatatea si fericirea noului dvs. membru al familiei inseamna deopotriva o responsabilitate importanta si multa distractie. Iata cateva sfaturi referitor la ce aveti de facut inainte de ziua cea mare.

Ce trebuie sa faceti inainte de a va aduce pisoiul acasa

 

Programati o consultatie la veterinar

Inregistrati-va la un cabinet veterinar apropiat de locuinta dvs. Discutati cu medicul veterinar despre vaccinare, microcipare si castrare. Medicul veterinar este o persoana foarte importanta care alaturi de dvs. asigura sanatatea si fericirea pisicii dvs.

Faceti casa si gradina un loc sigur sigur pentru pisici

Inspectati casa si gradina astfel incat sa nu existe orificii sau crapaturi in gard, acoperiti firele electrice, indepartati plantele otravitoare, puneti deoparte obiectele care atarna sau se sparg. Gradul de securizare a gradinii depinde de faptul daca pisoiul dvs. va fi o pisica de interior sau de exterior insa veti dori sa va asigurati ca poate explora in siguranta daca se aventureaza afara.

inainte de a va cumpara un pisoi

Cumparati accesoriile esentiale

Nu exista o lista de produse precisa dar incepeti cu elementele de baza. Ganditi-va ce va manca pisoiul dvs., unde va dormi, o litiera si orice cerinte de ingrijire pe care le poate avea. Va trebui sa va transportati pisoiul din cand in cand astfel incat o cusca de transport pentru pisici poate fi utila, plus jucarii pentru a oferi stimulare mentala si un stalp de zgariat pentru a-si mentine ghearele in stare buna.

Pregatiti toti membrii familieiinainte de a va cumpara un pisoi

Sosirea noului pisoi va fi inevitabil un moment interesant, asa ca discutati cu copiii dvs. in prealabil despre sosirea unui nou pisoi si despre regulile   pe care doriti sa le puneti in aplicare pentru a va asigura ca pisoiul se poate odihni linistit atunci cand este nevoie. Stabiliti din timp cine va fi responsabil de hranirea acesteia si de curatarea litierei. Daca aveti copii, stabiliti reguli si discutati cu ei despre modalitatile sigure de a se juca cu pisica.

Pregatiti celelalte animale de companie

Daca noul pisoi nu va fi singurul animal de companie din casa, trebuie sa va familiarizati animalele de companie existente cu noua pisicuta. Permiteti-le sa miroase un obiect impregnat cu mirosul noii pisici inainte de a o aduce acasa. Familiarizate cu mirosul sau, animalele de casa existente vor primi noul pisoi mai usor.

 

Asigurati-va ca aveti tot ce este necesar inainte de a aduce un pisoi acasa. Pregatiti-va casa, gradina, familia si pregatiti-va si dvs. pentru a fi cel mai bun proprietar de pisici.

 

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button