Ingrijirea pisicilorPisici

Cat-in-the-box: De ce pisicile adora cutiile de carton?

Cutiile goale pot fi bune de aruncat la gunoi pentru dvs., insa pisica dvs. nu se mai satura de ele. Ce este cu aceasta afinitate a pisicilor? De ce pisicile adora cutiile de carton?

Ei bine, exista mai multe motive pentru care pisicile adora cutiile de carton insa cel mai important motiv este legat de siguranta si securitate.

Toate animalele au mecanisme diferite de a face fata stresului iar acesta este unul din modurile in care o pisica se confrunta cu stresul. Daca se simte coplesita sau se afla intr-un bucluc, pisica se poate retrage intr-un spatiu inchis, sigur, de unde poate observa dar nu poate fi vazuta.

Cercetatorii au descoperit ca aceste cutii de carton chiar pot reduce nivelul de stres al unei pisici. Astfel, unui grup nou de pisici din cadrul unui adapost pentru animale le-au fost distribuite in mod aleatoriu cutii de carton (unele pisici au primit cutii, unele nu). Dupa doar cateva zile, cercetatorii au observat ca pisicile carora li s-au dat cutii s-au recuperat mai repede si s-au adaptat la mediul lor mai rapid decat pisicile care nu au primit cutii.

pisicile adora cutiile de carton

Prin urmare, daca va ganditi sa adoptati o pisica noua, sa o duceti intr-un loc nou sau sa o lasati la cineva pentru cateva zile, este bine sa ii puneti la dispozitie si cateva cutii de carton. Ii va oferi pisicii dvs.  locuri controlate si sigure, unde se simt protejate si calme.

pisicile adora cutiile de carton

Un alt motiv pentru care pisica dvs. adora cutiile de carton: caldura. Temperatura normala a corpului unei pisici poate varia intre 38-39,1°C , fiind in general este mai mare decat a oamenilor. Aceasta inseamna ca se vor simti cel mai bine la temperaturi ambientale de 30-36°C. Iar cum majoritatea oamenilor pastreaza in case o temperatura de 22°C, cutiile de carton ofera pisicii izolatie.

Deci, care este cea mai buna configuratie pentru cutia de carton a pisicii dvs.? Se recomanda sa asezati cutia la cativa metri de un perete, cu deschiderea intoarsa spre acesta. Puteti lasa inauntru si un prosop. Daca pisica nu face fata bine situatiilor noi sau absentei dvs. prelungite de acasa, puteti lasa in cutie un tricou sau o patura care are mirosul dvs.

Nu uitati ca siguranta este pe primul loc. Scoateti capsele, banda adeziva si manerele cutiilor inainte de a lasa pisica sa se bucure de timpul de joaca.

 

Surse imagini: pixabay.com, unsplash.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button