Ingrijirea pisicilorPisici

9 semne ca pisica dvs. este fericita

Pisicile nu au tendinta de a-si arata emotiile, asa cum fac cainii. Cu toate acestea, pisicile experimenteaza intreaga gama de emotii, ca orice alt animal. Observand atent limbajul corpului lor, veti putea sa va dati seama daca pisica dvs. este fericita si se bucura de viata.

 

Semne ca pisica dvs. este fericita

Deci, care sunt acele comportamente care denota ca pisica dvs. este fericita? Iata 9 semne ale unei pisici fericite:

1. Pisica toarce

Torsul pisicii este unul dintre principalele semne pe care oamenii le recunosc ca fiind un semn al unei pisici fericite. Daca o pisica toarce, puteti fi sigur ca aceasta este fericita.

Exista, totusi, cazuri rare in care o pisica toarce pentru ca este speriata sau ranita, asa ca va trebui sa tineti cont de circumstante.

Daca insa pisica sta ghemuita langa dvs., pare relaxata si toarce, stiti sigur ca pisica este multumita.

2. Pisica framanta

Framantarea insoteste adesea toarcerea. Este cunoscuta sub o varietate de nume, inclusiv „a face biscuiti”, deoarece pisicile fac aceeasi miscare cu labele ca si cum ar framanta aluat. Pisicile ar putea framanta o patura, persoanele lor preferate sau ceva moale si reprezinta adesea culmea multumirii.

Asociat adesea cu siguranta pe care o simt pisoii atunci cand framanta pe mama lor, framantarea este un semn clar ca o pisica este extrem de fericita.

3. Salivarea

Salivarea ar putea fi unul dintre modurile mai putin atragatoare prin care pisicile isi arata afectiunea. Unele pisici vor saliva cantitati generoase de saliva in timp ce sunt imbratisate si mangaiate. Acesta este un semn de fericire.

Acest tip de salivare apare doar in timp ce o pisica primeste atentie. O pisica care saliveaza fara stimulare poate avea o problema medicala care ar trebui investigata. In acest caz, sunati medicul veterinar.

4. Atitudine prietenoasa, curioasa

Prietenoase si curioase sunt alte descrieri care se potrivesc bine pisicii fericite. O pisica care se apropie de dvs. cu coada ridicata, se freaca de dvs., va loveste cu capul si pare interesata de mirosul mainilor sau de imbracamintea pe care o purtati, este probabil o pisica fericita.

5. Jucausa

Pisicilor fericite le place sa se joace. In special pisicilor mai tinere. Adesea, aceasta joaca poate fi solo, cum ar fi atacarea unei pene agatate sau urmarirea unui soarece de jucarie pe hol, dar alteori poate include membri ai familiei umane. Cu toate acestea, fiti sigur – o pisica care se joaca este cu siguranta o pisica fericita!

6. Obiceiuri normale de alimentatie, somn si ingrijire

Poate ca cele mai subtile semne ale unui animal fericit sunt cele care indica si un animal sanatos. O pisica va urma un program de rutina – mananca bine (mancatul prea mult sau prea putin poate fi un semn de sanatate precara), doarme o cantitate adecvata (majoritatea pisicilor vor dormi aproape 20 de ore pe zi) si isi pastreaza blana ingrijita si stralucitoare.

Daca ati observat modificari al apetitului pisicii, al programului de somn sau al rutinei de ingrijire, discutati cu medicul veterinar.

7. Foloseste litiera

Pisicile fericite folosesc litiera, asa cum era de asteptat. Pisicile isi manifesta uneori stresul urinand sau defecand in locuri in care nu ar trebui. Asa ca, o pisica care nu foloseste des sau deloc litiera are o problema medicala sau incearca sa comunice ca se afla sub stres.

8. Clipit lent

Unul dintre semnele inconfundabile si dragute semne ale pisicilor fericite este clipirea lenta. Ochii calci, urmati de o clipire lenta si inconfundabila este unul dintre cele mai incantatoare semne ale fericirii si iubirii pisicilor.

9. Conversatia

Contactul vizual direct, urmat de mieunat, este, de asemenea, un anumit semn de fericire. Uneori este doar un mieunat, iar alteori, mai multe miaunaturi. Acesta este un anumit semn de fericire – precum si o modalitate de a spune „te rog sa-mi aduci o gustare” sau „timp pentru zgarieturi” si chiar „perie-ma”!

 

Desi pisicile se manifesta mai putin decat cainii, ele experimenteaza aceleasi emotii. Semnele unei pisici fericite pot fi adesea foarte subtile, indicand o coada verticala, frecarea de un picior, o clipire lenta vesela, un tors linistit sau un framantat, asa ca fiti atent!

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button