Rase de caini

Rasa de caine Dingo

Rasa de caini Dingo (Canis lupus dingo) este unul dintre putinele cazuri de succes a cainilor salbatici. Desi este ilegala pastrarea unuia ca animal de companie in Australia natala, exista persoane care detin un astfel de caine.

Dingo este de asemenea cunoscut sub alte cateva nume indigene australiene, inclusiv Joogong, Mirigung, Noggum, Boolomo, Papa-Inura, Wantibirri, Maliki, Kal, Dwer-da, Kurpany, Aringka, Palangamwari, Repeti si Warrigal.

Blana: scurta, roscata, crem, cu pete albe, negru cu pete maro
Talia: 10-20 kg, 52-60 cm
Caracter: inteligent, timid fata de oameni
Speranta de viata: 9-10 ani

 

Istorie si context

Primul caine Dingo a fost inregistrat la Gradina Zoologica din Londra in 1828. A fost numit pur si simplu: cainele australian.rasa Dingo

Cu toate acestea, cea mai veche fosila Dingo dateaza din jurul anului 1450 i.e.n. (desi se suspecteaza ca este chiar mai veche). A fost initial adus pe continentul australian de colonisti   dar odata ce Dingo s-a indepartat de controlul uman, a format haite complexe.

Un pradator canin rapid, Dingo se hraneste cu iepuri si alte animale salbatice mici, precum si cu animalele fermierilor. Acesta este si motivul pentru care in multe zone din Australia si parti din Asia de Sud-Est (unde a migrat cu mult timp in urma) acest caine este considerat un daunator. Numai in statul australian Queensland se estimeaza ca exista intre 200.000 si 350.000 de dingo.

In ultimii ani, organizatii precum Dingo Study Foundation si Australian Native Dog Foundation s-au dedicat studierii acestei rase de caini.

Caracteristici fizice

Comparativ cu alti caini de dimensiuni similare, cainele din rasa Dingo are caninii mai lungi, botul lung, precum si un craniu mai plat. Greutatea sa medie este de 10-20 kg. Majoritatea cainilor Dingo sunt multicolori, cu mici pete albe pe piept, bot, picioare si/sau labute.

caine Dingo

Blana sa, care este in mare parte de culoare crem pana la maro rosiatic, este de obicei scurta – desi grosimea si lungimea parului vor depinde de climatul zonei.

Personalitate si temperament

Cainele Dingo este de obicei timid fata de oameni. Cu toate acestea, exista numeroase relatari despre prezenta cainilor Dingo care se aventureaza in parcuri, strazi si zone suburbane. Dingo-ul este un animal foarte social care atunci cand este posibil va forma o haita stabila, cu teritorii clar definite.

Spre deosebire de lupi, cainele Dingo vaneaza rar in haite, preferand sa vaneze ca animal solitar. Este nocturn in regiunile mai calde, dar mai activ in timpul zilei intr-un climat mai rece.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button