Rase de caini

Rasa Bichon Bolognez

Rasa Bichon Bolognez a fost apreciat la inceputul existentei sale in Italia si a fost intotdeauna considerat un excelent companion al oamenilor. Aceasta rasa mica de tip Bichon este calma si se stie ca este foarte inteligenta si jucausa.

Blana: lunga, pufoasa, alba
Talia: mica, 25-30 cm, 2,5-4 kg
Caracter: loial, serios, jucaus, rezervat, docil, vesel
Speranta de viata: 12-14 ani

Ingrijire: necesita perierea blanii de cateva ori pe saptamana

 

Istorie si context

Desi se crede ca rasa Bolognese a existat cu ceva timp inainte de a castiga popularitate in Italia, nu exista nicio evidenta clara inainte de secolul al XI-lea. Aceasta rasa a fost numita dupa orasul Bologna din nordul Italiei si a fost un caine premiat si apreciat la curtile celor bogati din Italia.

Aceasta rasa a ramas un animal de companie popular pana cand aristocratia europeana si-a piedut favorurile. Rasa a disparut aproape complet la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial dar crescatorii italieni au reusit sa restaureze popularitatea rasei Bolognese.

Bolognese Club of America a fost fondat in 1986 cu scopul de a atrage mai multa atentie asupra rasei in SUA, acesta detinand in prezent singurul registru american al rasei. Rasa a fost recunoscuta de United Kennel Club in 1995, desi este inca considerata o rasa foarte rara in America.

Caracteristici fizice

Similar cu alte rase de tip Bichon, Bichonul bolognez are o blana lunga, pufoasa, de un alb pur. Blana dintr-un singur strat este mai lunga pe corp si mai scurta pe fata. Aceasta rasa mica cantareste pana la 4 kg, avand o constructie indesata, patrata.

Personalitate si temperament

Rasa Bichon Bolognez este un caine de familie foarte loial si iubitor, cunoscut pentru legatura pe care o formeaza cu proprietarii sai. Desi este descris ca fiind o rasa serioasa si docila, se stie  ca este foarte vesel si jucaus. Acest caine mic este prietenos cu strainii si un companion vesel.

Ingrijire

Aceasta rasa mica de caine nu necesita exercitii fizice intense, dar daca sunteti genul sportiv este posibil ca acest caine sa tina pasul cu dvs.

Nu naparleste foarte tare insa necesita perierea zilnica a blanii de cateva ori pe saptamana pentru a pastra blana intr-o stare buna si a nu se incalci.

Poate fi un caine de apartament ideal, descurcandu-se bine si fara o curte la dispozitie.

Sanatate

Cainii din rasa Bichon Bolognez au o speranta medie de viata de 12-14 ani. Nu sunt cunoscute tulburari de sanatate specifice rasei.

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button