Animale mici

Despre abcese la sinsila

Cand puroiul se aduna intr-o cavitate de sub piele sau in membrana unui organ, se formeaza abcese.

La sinsila, abcesele apar de obicei in urma unei infectii cauzate de muscaturi sau alte leziuni traumatice. Aceste infectii pot fi bacteriene, raspandindu-se in alte zone ale corpului si determinand dezvoltarea abceselor si acolo.

Abcesele trebuie tratate cu promptitudine deoarece infectia poate intra in fluxul sanguin ducand la toxemie si in cazuri prelungite si severe, chiar la moarte.

Simptome abcese la sinsila

  • umflaturi usoare sub blana
  • un nodul sau o crestere ferma
  • durere la atingerea umflaturii
  • roseata in zona afectata
  • secretii de puroi

Cauze

Infectiile datorate ranilor prin muscatura sau leziunilor traumatice sunt principalele cauze ale abceselor la sinsila.

Diagnosticare

Medicul veterinar va efectua o examinare fizica a leziunilor cutanate pentru a exclude alte chisturi asemanatoare pielii, hematoame si hernii abdominale. Va face o punctie exploratorie a abcesului si va identifica natura continutului acestuia.

Tratament abcese la sinsila

Abcesele rupte trebuie drenate complet si spalate cu o solutie antiseptica recomandata de medicul veterinar. Pot fi aplicate creme antibiotice topice, dupa cum este necesar.

In cazul abceselor care nu s-au rupt inca, medicul veterinar va poate sfatui in privinta indepartarii chirurgicale a acestuia sau aplicarea de unguente locale producatoare de caldura astfel incat sa coaca abcesul si sa-l scurga.

Cu toate acestea, abcesele se vindeca mai repede atunci cand sunt indepartate chirurgical. Medicamentele antibiotice sunt prescrise atat pentru abcesele rupte, cat si pentru cele nerupte, pentru a preveni raspandirea infectiei in alta parte a corpului.

Recuperare si stil de viata

Daca sinsila dvs. a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea abcesului, urmati procedurile postoperatorii recomandate de medicul veterinar. Asigurati-va ca sinsila nu ingrijeste zona afectata deoarece va interfera in procesul de vindecare.

Prevenire

Tratarea prompta a oricarei rani sau traume la sinsila previne de obicei formarea abceselor.

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button