Rase de caini

Rasa de caini Black and Tan Coonhound

Rasa de caini Black and Tan Coonhound este un caine de vanatoare, obisnuit cu terenurile dificile. Este o rasa americana cu un miros fin, fiind utilizat initial la vanatoarea de ursi si ratoni.

Blana: densa si scurta, negru cu pete roscate
Talia: 25-34 kg, 58-69 kg
Caracter: bland, iubitor, echilibrat, calm, increzator, adaptabil, prietenos
Durata de viata: 10-12 ani

Ingrijire: necesita periaj ocazional al blanii

 

Istorie si context

Prezent in principal in Muntii Blue Ridge, Appalachian, Smokey si Ozark, rasa de caini Black and Tan Coonhound au fost folositi initial pentru vanatoarea de ursi si ratoni pe teren accidentat. Trebuie remarcat faptul ca Black and Tan Coonhound este o rasa americana care a fost dezvoltata prin incrucisarea Virginia Foxhound bej cu rasa Bloodhound.

La fel ca stramosii lor Bloodhound, Black and Tan Coonhound adulmeca cu nasul pe sol dar intr-un ritm mai rapid. Urmarirea oposumilor si ratonilor este punctul forte, dar este  bun la urmarirea mamiferelor mai mari. Dupa ce a prins prada, cainele emite anumite sunete pana la sosirea vanatorului.

In 1945, American Kennel Club a recunoscut Black and Tan Coonhound, desi rasa a fost mai populara ca si caine de vanatoare decat ca animal de companie sau caine de spectacol.

Caracteristici fizice

Expresia dornica, amiabila si alerta a Coonhound-ului il face foarte placut. Avand coada si capul erecte, Coonhound se misca cu pasi gratiosi. Structura sa lunga este moderat osoasa, dar constructia ii confera rezistenta, viteza si agilitate.

Blana acestui caine este densa si scurta, oferindu-i protectie pe orice tip de vreme. Are un bot mare, care ofera suficient spatiu pentru aparatul sau olfactiv, in timp ce vocea sa profunda il ajuta pe vanator sa gaseasca cainele atunci cand a prins prada. Are  urechi lungi care il ajuta la adulmecarea mirosurilor de pe sol.

Personalitate si temperament

Black and Tan Coonhound nu este cainele tipic de casa  dar poate fi totusi un animal de companie remarcabil si neobisnuit.

Cainele va ramane linistit, calm, bland si prietenos in interior. In exterior, instinctele sale de vanatoare devin dominante – odata ce incepe urmarirea, nu este dispus sa renunte la o pista.

Acest caine incapatanat, independent si puternic uneori urla, aratand reticenta fata de straini  desi este calm si tolerant cu copiii.

Ingrijire

Ingrijirea unui caine din rasa Black and Tan Coonhound consta in periajul ocazional al blanii si verificari periodice ale urechilor.

Exercitiile fizice pot consta intr-o plimbare lunga, alergare sau o excursie pe un camp. Adora sa alerge si uneori rataceste urmarind un miros. Intrucat saliveaza, este o idee buna sa-i stergeti cu regularitate fata.

Sanatate

Acest caine are o speranta medie de viata de 10-12 ani. Este predispus la probleme minore de sanatate, cum ar fi ectropionul si hipotiroidismul, si probleme majore, cum ar fi displazia canina de sold (CHD). Sufera ocazional de Hemofilie B.

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button