7 sfaturi pentru a face fotografii grozave cainelui dvs.
Este greu sa rezistati tentatiei de a va fotografia cainele – un subiect atat de dragut si distractiv! Insa cainii nu sunt intotdeauna cele mai cooperante modele si este dificil sa obtineti acele imagini perfecte pe care le vedeti pe Internet. Iata de ce va vom da cateva sfaturi excelente pentru a face fotografii grozave cainelui dvs. si instructiuni pentru configurarea a cinci scenarii specifice.
Sfaturi pentru a face fotografii grozave cainelui dvs.
1. Incercati sa captati personalitatea cainelui dvs.
Prima regula, atunci cand fotografiati animale de companie, este sa le scoateti in evidenta caracterul. Alegeti o locatie in care sa se simta in siguranta si confortabil.
Apoi faceti sesiunea distractiva. Puteti aduce jucariile preferate ale cainelui si puteti sa ii oferiti mici recompense alimentare. Alternativ, puteti evidentia personalitatea lor prin jocuri familiare sau trucuri. Ganditi-va ce anume le face placere – sa dea laba, sa faca aport, sa se invarta in cerc, etc.
Cititi limbajul cainelui si urmariti-i expresiile faciale. Nu il fortati. Daca observati semne de stres sau oboseala, cum ar fi urechile intinse in spate, o coada cazuta, lingerea buzelor sau tremuratul, este timpul sa opriti sedinta foto. Nu veti obtine nici cel mai bun instantaneu si cu siguranta cainele nu va mai dori sa pozeze din nou in viitor.
2. Trucurile fotografului
Ajuta sa cunoasteti cateva trucuri ale fotografilor. Cum ar fi alegerea celei mai bune ore pentru fotografiat pentru cea mai buna lumina naturala. Va puteti concentra pe ochii cainelui si compuneti fotografia tinand cont de regula treimilor. Daca puteti, folositi un reflector pentru a da viata ochilor cainelui dvs.
Fiti pregatit sa va murdariti. Trebuie sa fotografiati la nivelul ochilor pentru cele mai bune rezultate, ceea ce inseamna ca sunteti adesea pe pamant, indiferent de conditiile din locatie – nisip, noroi, apa, etc.
3. Fundal de vis, neclar
Nimic nu scoate in evidenta mai bine portretul cainelui dvs. decat un fundal neclar insa poate fi greu de realizat.
Pentru a obtine acel fundal de vis, plasati cainele la 2,5 – 3 m in fata unui petic frumos de verdeata, iluminat din spate.
Setati diafragma aparatului la F2.8 si focalizati ochii cainelui.
Puteti controla diafragma in modul manual sau in modul de prioritate a diafragmei in cazul unui DSLR dar multe smartphone-uri si camere de filmare va ofera aceasta functie.
Daca puteti schimba obiectivul, alegeti un obiectiv cu zoom setat la 200 mm si apropiati-va de cainele dvs. cat permite obiectivul.
4. Un caine mic intr-un peisaj vast
Puteti crea compozitii grozave cu animalul dvs. de companie prin combinarea unei imagini peisagistice cu portretul cainelui.
Pentru aceasta, va puteti duce cainele intr-o locatie pitoreasca, cum ar fi la munte, malul unei ape sau un camp sau alegeti un peisaj care are o semnificatie speciala pentru dvs. Incercati sa alegeti o zi in care cerul are mult caracter apoi compuneti fotografia astfel incat peisajul sa aiba prioritate si cainele dvs. sa fie doar o mica parte din imagine. Setati diafragma undeva intre F8 si F11 pentru a va asigura ca atat cainele dvs., cat si peisajul sunt focalizate. Daca puteti schimba obiectivele, fotografiati cu un obiectiv cu unghi larg (16-35 mm) pentru a captura cat mai mult din peisaj.
5. Concentrati-va pe detalii
Fotografiati anumite parti ale corpului cainelui. Nimic nu intrece fotografiile cu detalii care ajuta la completarea unui colaj foto de perete sau albumul de fotografii.
Ganditi-va la ceea ce va place cel mai mult la animalul dvs. de companie. Este culoarea ochilor? Forma nasului sau? Sau poate labele supradimensionate ale catelusului dvs. incercati sa capturati doar acea caracteristica in fotografiile dvs.
De asemenea, ganditi-va la caracteristicile specifice rasei cainelui dvs., cum ar fi coada rasucita sau franjurii lungi ai blanii sale (rasa Puli). Utilizati un obiectiv macro pe DSLR-ul dvs. sau modul macro pe telefon si fotografiati de aproape.
6. Forme si siluete
Pentru o imagine atemporala, surprindeti silueta cainelui dvs. Acest lucru atrage atentia asupra formei cainelui, mai degraba decat asupra detaliilor precum culoarea sau expresia.
Pentru a obtine acest aspect, plasati cainele in fata unui fundal mult mai luminos. Poate fi la un perete alb pentru o imagine alb-negru. Sau incercati cerul la rasarit sau la apus, pentru mai mult impact vizual. Pozitionati cainele astfel incat sa ii surprindeti silueta sintr-un unghi cat mai avantajos.
De exemplu, daca il veti fotografia din lateral, ii veti evidentia forma intregului corp. In modul manual, setati expunerea camerei sau a telefonului pentru fundalul luminos. Acest luru ar trebui sa va faca cainele complet negru apoi fotografiati dintr-o perspectiva joasa pentru cel mai bun rezultat.
Rugati un prieten sa va faca fotografia, astfel incat sa puteti include propria dvs. silueta cu cea a cainelui, pentru a evidentia conexiunea dvs. speciala.
7. Fotografii in actiune
Nimic nu se compara cu o fotografie in actiune a cainelui, care se afla in miscare, facand ceea ce le place. Fie ca este vorba de o saritura in apa, de urmarirea mingii, agilitate sau pur si simplu alergare libera intr-un camp deschis, toate acestea sunt oportunitati excelente pentru fotografii dinamice excelente.
Cu toate acestea, prima dvs. preocupare cu acest tip de fotografie este siguranta. Daca lasati cainele fara lesa, alegeti un loc ingradit si sigur.
Pentru a va surprinde cainele alergand, rugati un prieten sa tina cainele intr-o pozitie asezata la aprox. 40 m de dvs. Apoi, pentru cea mai buna perspectiva intindeti-va pe pamant cu camera foto. Cand sunteti gata pozitionat, chemati cainele. Pe masura ce cainele se apropie, folositi modul rafala din camera foto sau telefon pentru a face mai multe fotografii si pentru a avea mai multe sanse la o fotografie reusita.
Rata de succes este adesea scazuta in acest tip de fotografie deoarece exista atat de multe variabile, precum focalizarea, miscarea si expresia. Insa atunci cand reusiti, fotografia este nepretuita.
Sursa imagini: pixabay.com
Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.
Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.
Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.