Animale miciPorcusori de Guineea

Cum ingrijiti un porcusor de Guineea cu par lung?

Cand vine vorba de animale de companie mici, multi opteaza pentru dragutul si adorabilul porcusor de Guineea. Un prim animal de companie foarte popular, porcusorii de Guineea se poarta de obicei bine cu copii. Exista mai multe tipuri de porcusori de Guineea, dar printre soiurile cu aspect mai unic se numara rasele de porcusori de Guineea cu par lung. Cele mai comune soiuri ale acestui tip de porcusor de Guineea sunt Abisinian, coronet, peruvian, silkie si texel. Vom vedea in acest articol cum trebuie sa ingrijiti un porcusor de Guineea cu par lung.

Rasele de porcusori de Guineea cu parul lung au aparut in secolul al XVI-lea, cand au fost adusi in Franta de catre comerciantii europeni.

Tipuri de porcusori de Guineea cu par lung

Fiecare rasa de cobai cu par lung are propriul aspect al blanii. Unele rase au parul ondulat (texel), altele au blana lunga si matasoasa (silkie, peruvian, coronet). Soiul peruan prezinta uneori vartecusuri, iar fata nu ii este acoperita de par.

Ingrijirea porcusorului de Guineea cu par lung

Cel mai bun sfat este sa pastrati animalutul cat mai curat, urmand o rutina bine stabilita.

Ingrijirea blanii

Ingrijirea porcusorilor de Guineea cu par lung necesita un angajament mai mare decat omologii lor cu parul scurt. Blana lor este frumoasa, dar pot fi o provocare de intretinut.

porcusori de Guineea cu par lung

Au nevoie de pieptanare zilnica atenta cu un pieptene din otel inoxidabil, impreuna cu ingrijirea profesionala obisnuita, astfel incat blana, pielea si unghiile lor sa ramana in stare buna. Nu este recomandata o perie de sarma, deoarece poate irita pielea.

Asternutul cobaiului trebuie pastrat curat. Urina si materiile fecale pot adera la parul lung al porcusorilor de Guineea. Unii proprietari vor incerca sa tunda blana, astfel incat sa nu colecteze atat de multe resturi in ea.

Baia

Atunci cand optati pentru un porcusor de Guineea cu par lung, trebuie sa stiti din start ca acestia sunt mai dezordonati decat cei cu par scurt si vor trebui curatati mai des. Acest lucru se poate face acasa, daca stapanii animalelor de companie inteleg manipularea in siguranta, in special in cada sau chiuveta.

Atunci cand faceti baie animalelor, puteti utiliza un sampon hipoalergenic pentru caini si pisici, si nu folositi niciodata balsam sau produse de tip leave-in, deoarece majoritatea porcusorilor de Guineea se curata intre ei.

Daca ii faceti baie porcusorului in chiuveta sau cada, plasati un prosop pe fundul chiuvetei sau cazii, pentru a-i ajuta sa se simta in siguranta si pentru a evita orice probleme de alunecare. Tinerea lor usor cu o mana in timp ce il spalati cu cealalta va preveni sariturile bruste care pot provoca o cadere accidentala. Dupa baie, este important sa curatati si sa uscati ambele parti ale urechilor. Nu introduceti niciodata un betisoare in interiorul urechii.

Nu este recomandata utilizarea uscatoarelor de par, lasati animalutul sa se usuce intr-un spatiu cald si linistit. Apoi pieptanati blana pentru a indeparta eventualele fire de par.

Este porcusorul de Guineea cu parul lung animalul de companie potrivit pentru dvs.?

Porcusorii de Guineea cu par lung sunt mai calmi decat alte rase si le place sa fie ingrijiti. Sunt animale de companie minunate, de care va puteti bucura impreuna cu copii dvs. Insa au nevoie de mai multa ingrijire, fiind animale de companie ideale pentru cei care inteleg cerintele lor de ingrijire.

Incintele lor trebuie pastrate curate, iar dieta lor zilnica ar trebui sa includa verdeturi, fân, apa proaspata, legume proaspete, o cantitate minima de pelete si supliment de vitamina C.

Inainte de a aduce acasa un porcusor de Guineea cu parul lung, asigurati-va ca intelegeti nevoile acestuia, cerintele de ingrijire saptamanala la domiciliu si manipularea in siguranta. Informati-va in prealabil, pentru a primi in mod corespunzator acasa noul membru patruped al familiei dvs.

 

Sursa imagini: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button