Animale miciPorcusori de Guineea

9 rase de porcusori de Guineea cu blana lunga, uimitoare

Cand se gandesc la porcusori de Guineea, majoritatea oamenilor au in minte imaginea binecunoscutei rase de porcusor de Guineea american, cu blana scurta. Cu toate acestea, multi nu stiu ca porcusorii de Guineea pot fi de rase diferite, avand diverse forme, dimensiuni, culori si lungimi diferite ale lungimii blanii – la fel ca si cainii. De asemenea, diversele rase de porcusori de Guineea cu par lung au nevoie de mai multa ingrijire.

Prin urmare, daca doriti sa cresteti aceste rozatoare adorabile ca animale de companie, asigurati-va ca aveti o cusca adecvata, provizii, apa si asternut conform. De asemenea, ar trebui sa achizitionati un pieptene cu dinti rari sau o perie cu peri moi, pentru a peria zilnic blana animalutului cu parul lung.

Aceste rase de porcusori de Guineea impartasesc caracteristicile unei blani lungi. Insa fiecare rasa are propriile caracteristici unice care o fac speciala.

1. Porcusor de Guineea Abisinian

Originari din America de Sud, acesti porcusori de Guineea au o blana cu o textura aspra, tepoasa, care poate creste aproape 5 cm lungime.

porcusor de guineea abisinian

Blana lor creste in vartejuri sau vartecusuri, numite rozete, care sunt intalnite in pereche pe tot corpul lor, de obicei cu 8 rozete in total. Blana poate avea culori diverse, inclusiv tigrat, roan (amestec de fire colorate si fire albe), caramiziu, sau o culoare solida.

Aceasta rasa este cunoscuta a fi foarte afectuoasa si extrovertita, dar pot avea probleme pentru ca sunt prea curiosi. Sunt animale de companie grozave pentru familii.

2. Porcusor de Guineea Peruvian

Cu parul extrem de lung si drept pe tot corpul, peruvianul este mai greu de ingrijit in comparatie cu rasele cu par scurt. Blana lor poate creste pana la 60 cm (!) si necesita multa ingrijire zilnica.

porcusor de guineea peruvian

Numiti candva Porcusori de Guineea Angora, porcusorii peruvieni au par care atarna peste frunte, asemenea unui breton, si care poate creste suficient de lung pentru a le acoperi ochii.

rase porcusori de Guineea

Blana se desparte in mod natural pe spate, atarnand de ambele parti ale coloanei vertebrale. De obicei, parul lor este aranjat in doua rozete – una in care parul se extinde inainte, iar cealalta in care se extinde inapoi.

Aceste animale formeaza legaturi stranse cu proprietarii lor. Sunt adesea considerati cei mai alerti si mai implicati dintre rasele de porcusori de Guineea.

3. Porcusor de Guineea Texel

Numiti si „Curlies”, porcusorii de Guineea Texel sunt originari din Anglia. Au corpuri robuste si capete late. Au blana moale, groasa, aranjata in bucle pe tot corpul (inclusiv pe burta) si este adesea despartita in mijlocul spatelui.

Porcusor de Guineea Texel

De obicei, au parul mai scurt pe fata si pot avea bucle mai lungi in spatele urechilor si de-a lungul maxilarelor inferioare. Datorita buclelor lungi, necesita destul de mult periaj zilnic pentru prevenirea incalcirii blanii. Aceasta rasa nu este ideala pentru copii sau adulti foarte ocupati.

4. Porcusor de Guineea Silkie

Cunoscuti si drept „Shelties”, aceasta rasa de porcusori de Guineea provine din Anglia si este numita Silkie datorita blanii sale cu par lung, moale, neted si stralucitor.

Spre deosebire de alte rase de porcusori de Guineea cu par lung, Silkie are o blana care nu este despartita sau aranjata in rozete. In schimb, aluneca spre inapoi, departe de fata, dand corpului sau o forma de lacrima.

Desi uneori timizi la inceput, Silkie sunt cunoscuti a fi blanzi si relaxati. Sunt bune animale de companie de familie, atata timp cat blana lor este periata zilnic pentru a o mentine fara resturi si incalceli.

5. Porcusor de Guineea Coronet

Numit uneori si Porcusor de Guineea englezesc, Porcusorul de Guineea Coronet seamana cu Silkie prin faptul ca au blana neteda, care creste orientata inapoi, de-a lungul corpului lor.

Porcusor de Guineea Coronet

Cu toate acestea, spre deosebire de Silkie, Porcusorul de Guineea Coronet are o rozeta, sau coroneta, de par in varful capului. Restul parului lor nu este despartit. Porcusorul de Guineea Coronet este cunoscut ca fiind afectuos si curios, si poate fi un insotitor minunat.

6. Porcusor de Guineea Lunkarya

Numit ocazional „Lunk”, Lunkarya este originar din Suedia. Lunk are parul cu textura aspra, dens, lung si cret, care iese in afara in toate directiile si nu poate fi pieptanat plat.

rase porcusori de Guineea

Exista trei variante ale rasei: Lunkarya Peruvian – cu un mot distinct pe cap, Lunkarya Sheltie – cu parul curgand inapoi peste corp si Lunkarya Coronet – cu o creasta de par pe frunte.

7. Porcusor de Guineea Sheba

Originar din Australia, micutul Sheba are un corp indesat si o blana cu aspect ciufulit. Parul sau dens este aranjat in rozete, asemanator cu cel al abisinianului si al peruvianului.

Porcusorii de Guineea din aceasta rasa au capete patrate, iar parul incadreaza partile laterale ale fetei. Sunt blanzi si curiosi si sunt animale de companie excelente, daca cineva este dispus sa le ingrijeasca in fiecare zi.

8. Porcusor de Guineea Alpaca

Acesti porcusori de Guineea au parul ondulat, aspru, asemanator cu lana de Alpaca. Fiecare fir de par variaza in culoare, de la radacina si pana la capat. Au o rozeta de par pe frunte.

Datorita blanii lor groase, acestea ar trebui tinute in casa sau risca sa se supraincalzeasca afara pe vreme calda. Aceasta rasa de porcusori de Guineea necesita multa ingrijire, deoarece blana lor trebuie periata si descalcita zilnic.

9. Porcusor de Guineea Merino

Numit si English Merino sau the Merino Peruvian, Porcusorul de Guineea Merino are blana ondulata, la fel ca rasa Texel. Pe cap, blana este scurta si aranjata intr-o rozeta de tip creasta, aflata chiar intre ochi si urechi. Sunt animale de companie minunate, deoarece sunt de obicei dulci si blanzi.

 

Toate aceste rase de porcusori de Guineea cu par lung au diferente subtile de personalitate si diferente mai extreme de aspect. Insa in general, toate au nevoie de mai multa ingrijire decat rasele cu par scurt pentru a-si mentine blana lunga sanatoasa. Asadar, daca va ganditi sa aduceti acasa unul dintre aceste exemplare, asigurati-va ca programul dvs. poate include periaj si ingrijire zilnica.

Cititi si: Cum ingrijiti un porcusor de Guineea cu par lung?

 

Sursa imagini: pexels.com, pixabay.com, wikipedia.org

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button