Animale miciHamsteri

Insuficienta cardiaca congestiva la hamsteri

Insuficienta cardiaca congestiva la hamsteri este o afectiune in care muschii inimii slabesc si nu pot pompa sangele eficient in tot corpul. Acest lucru face ca sangele sa se colecteze in vene, provocand ulterior edem.

Insuficienta cardiaca congestiva apare mai frecvent la femelele hamsteri mai in varsta si este adesea asociata cu amiloidoza. Si, desi nu exista un tratament eficient pentru insuficienta cardiaca congestiva la hamsteri, medicul veterinar va poate sugera cateva modalitati de a gestiona afectiunea cardiaca, chiar daca este temporara. Insa trebuie sa fiti pregatit, pronosticul general pentru hamsterii cu insuficienta congestiva este unul nu foarte optimist.

Simptome

In stadiile incipiente ale insuficientei cardiace congestive, hamsterii au detresa respiratorie si se misca neregulat. Ritmul cardiac si pulsul cresc la niveluri periculoase. In cele din urma, pielea poate incepe sa capete o nuanta albastra, semn de cianoza.

Edemul si acumularea de lichid in abdomen pot fi, de asemenea, evidente la unii hamsteri cu insuficienta cardiaca congestiva.

Cauze

Insuficienta cardiaca congestiva la hamsteri poate aparea din diverse motive, dar cele mai frecvente dintre acestea sunt bolile muschilor inimii, care impiedica inima sa pompeze sangele in mod normal.

Amiloidoza – in care o substanta ceroasa translucida se depune in organele si tesuturile unui hamster – este o alta cauza a insuficientei cardiace congestive.

Diagnosticare

Medicul veterinar poate suspecta insuficienta cardiaca congestiva in urma observarii semnelor clinice prezentate de hamster. Apoi poate efectua diverse analize pentru confirmarea diagnosticului.

Tratament

Din pacate, nu exista un tratament eficient pentru insuficienta cardiaca congestiva.

In unele cazuri, medicul veterinar poate recomanda administrarea de agenti precum glicozide cardiace, care au capacitatea de a imbunatati contractia muschilor inimii si de a ajuta la restabilirea circulatiei normale. Agentii diuretici precum furosemidul pot fi, de asemenea, administrati pentru a ajuta la eliminarea edemului, daca este prezent.

Recuperare si stil de viata

Este esential sa urmati un regim alimentar adecvat, potrivita pentru hamsterul cu aceasta afectiune, dupa ce v-ati consultat in prealabil cu medicul veterinar in acest sens.

De obicei, sarea sau alimentele bogate in sare vor fi eliminate din dieta. Medicul va poate comanda, de asemenea, sa plasati hamsterul intr-un mediu calm, astfel incat sa se odihneasca si sa reduca stresul asupra inimii.

Prevenire

Insuficienta cardiaca congestiva la hamsteri nu poate fi prevenita prin nicio modalitate. Cu toate acestea, respectarea instructiunilor medicului veterinar poate ajuta la gestionarea situatiei si la prelungirea vietii hamsterului dvs. de companie.

 

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button