Animale miciHamsteri

Infectia cu E. coli la hamsteri

Diareea cauzata de bacteria Escherichia coli este o afectiune foarte frecventa la hamsteri, in special la hamsterii tineri si nou-nascuti, cu un sistem imunitar slab dezvoltat. In mod obisnuit, infectia cu E. coli (sau colibaciloza) la hamsteri apare din cauza conditiilor de viata neigienice si se transmite prin ingestia de alimente si apa contaminate, desi poate fi transmisa si prin aer.

Simptome

Similar altor boli care provoaca diaree, hamsterii cu colibaciloza potavea dureri abdominale si depresie. Hamsterii infectati pot avea diaree apoasa abundenta, care este urat mirositoare. Unii pot chiar dezvolta acumularea de lichid in abdomen.

Cauze

Colibaciloza este o infectie cauzata de bacteria E. coli.Hamsterii tineri si nou-nascuti sunt mai frecvent infectati cu bacterii din cauza sistemului lor imunitar slab dezvoltat. Totusi, orice hamster care traieste in conditii de viata neigienice sau necorespunzatoare poate dezvolta infectia. E. coli poate fi gasit in alimente si/sau apa contaminate.

Diagnosticare

Medicul veterinar poate suspecta colibaciloza observand semnele clinice prezentate de hamster. Este necesara o examinare a fecalelor si a sangelui pentru a confirma prezenta E. coli.

Tratament

Medicul veterinar va prescrie administrarea de antibiotice pe cale orala sau parenterala (in afara tractului digestiv) pentru a controla infectia cu E. coli. In plus, daca hamsterul este deshidratat, medicul poate recomanda administrarea de lichide si electroliti pe cale orala sau prin injectii.

Recuperare si stil de viata

Datorita naturii sale extrem de contagioase, mentinerea unei zone de locuit adecvate si curatate in mod regulat este de o importanta vitala pentru gestionarea infectiei cu colibaciloza la hamsteri.

Separati hamsterii infectati de cei care nu sunt si urmati orice alte instructiuni date de medicul veterinar.

Cum puteti preveni Infectia cu E. coli la hamsteri

Infectia cu colibaciloza la hamsteri poate fi prevenita intr-o mare masura prin mentinerea unor bune conditii de igiena in cusca. Aruncarea cu grija a materiilor de asternut uzate din cusca este, de asemenea, necesara pentru a limita raspandirea E.coli.

 

Cititi si: Amiloidoza la hamsteri

Sursa imagine: pixabay.com

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button