Recomandari

Cele mai eficiente spray-uri cu feromoni pentru pisici

Vom vedea in cele ce urmeaza ce sunt feromonii, si care sunt cele mai eficiente spray-uri cu feromoni pentru pisici. Ce fac de fapt acest produse, la ce va pot ajuta si de unde le puteti achizitiona.

Ce sunt feromonii?

Feromonii sunt un tip de comunicare chimica pe care toate pisicile il folosesc pentru a interactiona intre ele si cu lumea din jurul lor. „Mesajele” sunt eliberate din glande speciale din jurul corpului lor. Toate pisicile, mari si mici, produc o gama larga de feromoni. Diferiti feromoni trimit diferite „mesaje” altor pisici si influenteaza comportamentele. Toate pisicile vor intelege aceste semnale de feromoni, indiferent de varsta lor!

Pisicile au o multime de glande diferite care elibereaza feromoni. Sunt multe concentrate in jurul fetei, pe barbie, urechi inferioare, frunte, obraji si in jurul gurii. Exista, de asemenea, glande situate in labele animalului dvs. de companie si in jurul glandelor mamare ale pisicilor.

Pentru a-si impartasi sau transmite mesajele cu feromoni, pisica se va angaja intr-o serie de comportamente. De exemplu, este posibil sa va fi vazut animalul de companie:

 • Frecandu-si capul de diferite obiecte din casa
 • Zgariind cu ghearele lucrurile
 • Lovindu-si capul de alte pisici (sau de dvs.)
 • Frecandu-si corpul de diverse obiecte si suprafete
 • Marcand cu urina zonele teritoriale

Pisica dvs. are un loc preferat unde zgarie de obicei? Pisica este prietena cu o anumita pisica sau cu un membru al familiei? Totul se datoreaza mesajelor trimise de feromoni!

Stiati ca secretiile faciale de feromoni ale pisicii dvs. contin pana la 40 de substante chimice diferite? Pisica dvs. va sti exact ce inseamna fiecare. Relatia dintre pisici si feromoni este complicata!

Deci, cum inteleg pisicile ce le spun diferitele mesaje cu feromoni?

Toate pisicile folosesc un organ special numit organul vomeronazal (sau organului lui Jacobson) pentru a recunoaste mesajele cu feromoni din mediul lor. Este in cerul gurii lor. Cand detecteaza feromonii, pisica va deschide usor gura si isi va trage buzele inapoi (cunoscut sub numele de raspuns flehmen).

Mesajele cu feromoni intra in organul vomeronazal printr-o deschidere de pe cerul gurii pisicii dvs. Poate ca ati vazut aceasta deschidere si nu v-ati dat seama. Arata ca un mic „cucui” chiar in spatele dintilor lor, pe cerul gurii.

Daca v-ati vazut vreodata animalul de companie stand nemiscat si parand sa faca o expresie ciudata, este posibil sa-l fi vazut detectand aceste mesaje speciale!

Feromonii sunt ceva foarte sigur, sunt un mesaj natural pe care il folosesc pisicile. Feromonii nu sunt un medicament si nu intra in sangele animalului dvs. de companie. Deoarece feromonii nu intra in sange, nu exista nici un risc de a va expune vreodata pisica la prea multi feromoni. Acestia doar transmit un mesaj pisicii tale! Oamenii si alte animale nu sunt afectate de feromonii de pisica.

Pisica va elibera feromoni din multe motive diferite. Feromonii sunt folositi pentru:

 • Marcarea teritoriului
 • Identificarea altor pisici
 • Crearea unui sentiment de familiaritate
 • Imbunatatirea unei legaturi
 • Semnal catre partenerii sexuali
 • Ajuta la crearea legaturii mama-pisoi, la identificarea acestora si sa fie in armonie unul cu celalalt
 • Auto-calmare
 • Denota fericire, multumire
 • Denota stres sau frica
 • Si multe altele

Aceasta inseamna ca feromonii pe care ii lasa pisica vor varia, in functie de situatie. De exemplu, daca animalul dvs. da peste un obiect nou si a decis ca este inofensiv, se poate freca de el, pentru a lasa mesajul „acesta este in regula”.

In ce mod poate fi util un spray cu feromoni pentru pisici?

Feromonii pot fi utilizati si pentru a reduce comportamentul indus de stres la pisici. Produse precum Feliway Classic imita feromonii naturali care trimit mesaje calmante pisicilor. Acest lucru ajuta la reducerea comportamentelor legate de stres, cum ar fi ascunderea, zgarierea sau pulverizarea cu urina.

Este important sa ne amintim ca feromonii de pisica sunt o parte naturala a modului in care pisica comunica. Indiferent daca pisica dvs. intra in contact cu feromoni de la o alta pisica sau cu produsul FELIWAY, acestea sunt intotdeauna „mesaje pentru pisici” sigure, fara efecte secundare. Feromonii doar transmit un mesaj pisicii dvs.!

De ce sa utilizati un Spray cu feromoni Feliway?

Feliway este copia sintetica a acestui feromon, iar anumite studii au aratat ca acesta confera o stare de siguranta pisicilor, ajutandu-le sa faca fata stresului provocat de schimbarea mediului sau a altor situatii stresante. Eficacitatea Feliway a fost demonstrata in numeroase studii clinice si publicate in articole de specialitate si prezentate la conferinte internationale.

Stresul felin poate fi recunoscut prin urmatoarele simptome: marcarea cu urina, toaletaj excesiv sau insuficient,  tensiune intre pisici, mieunat excesiv, comportament atipic, apatie, zgarieturi verticale.

Sprayul FELIWAY Classic face ca vizitele la veterinar, calatoriile, mediile noi si zgomotul puternic (tunete, artificii etc.) sa fie mai putin stresante pentru pisica dvs. Permite gestionarea comoda si directionata a zonelor din casa dvs. marcate de pisica dvs. cu urina sau zgarieturi.

spray feromoni pisici Feliway

 

Pentru: pisici de orice talie sau varsta | Tip produs: Solutie atractanta | Tip: Spray, 60 ml

Pentru calatoria cu masina, pulverizati in cutia de transport a pisicii, apoi reaplicati la fiecare 4 ore. Asteptati intotdeauna 10-15 minute dupa pulverizare inainte de a introduce pisica in cutia de transport.

Acasa, pulverizati pe usa, praguri si obiecte proeminente din casa. Curatati mai intai locurile marcate de pisica si apoi pulverizati pe acestea. Puteti pulveriza zilnic, pentru a reduce probabilitatea de marcare a zonelor. Lasati sa treaca aprox. 15 minute inainte de a permite accesul pisicii in zonele pulverizate.

Nu pulverizati niciodata pe pisica dvs. Nu pulverizati niciodata in cutia de transport, daca pisica se afla inauntru. Nu pulverizati pe stalpul de zgariere, acest lucru va impiedica pisica dvs. sa-l foloseasca.

Ca varianta, puteti utiliza un Difuzor electric Feliway

Feliway este un produs recomandat de veterinari. Asa cum am spus mai sus, acesta ajuta la reducerea semnelor de stres la pisici, cum ar fi zgarierea, pulverizarea cu urina, ascunderea si schimbarile survenite in mediul pisicii.

Statistic, 9 din 10 pisici prezinta o imbunatatire si 92% dintre proprietarii de pisici sunt multumiti dupa utilizarea FELIWAY Classic. Aceasta pentru ca FELIWAY Classic ajuta pisica sa se simta mai confortabil si mai in siguranta, reducand stresul acesteia.

Difuzorul electric Feliway acopera pana la 700 mp. Pentru cele mai bune rezultate, pozitionati difuzorul acolo unde pisica dvs. isi petrece cea mai mare parte a timpului. Evitati plasarea sa sub rafturi si in spatele usilor, draperiilor sau mobilierului. Pentru a maximiza eficacitatea, inlocuiti flaconul la 30 zile, iar difuzorul (vaporizatorul) la fiecare 6 luni.

difuzor feromoni pisici

 

Pentru: pisici de orice talie sau varsta | Tip produs: Solutie repelenta | Tip: Spray | Cantitate: 48 ml | Acest set contine: 1 vaporizator (difuzor) + 1 flacon 48 ml

Feliway va ajuta sa tineti sub control problemele legate de stres la pisici – de exemplu marcarea cu urina. Veti asigura confort pisicii  in timpul calatoriilor sau a altor situatii stresante (prezenta altei pisici in casa, schimbarea locuintei, redecorarea casei, membrii noi ai familiei, vacante, petreceri).

Trebuie doar sa puneti acest difuzor in priza! Este chiar atat de simplu!

Nu uitati sa inlocuiti flaconul la 30 zile. Puteti achizitiona rezerva difuzor Feliway Classic de aici:

Rezerva difuzor Feliway Classic, 48 ml

rezerva vaporizator feromoni

 

Pentru: pisici de orice talie sau varsta  | Tip: Lichid| Cantitate: 1 flacon 48 ml

Inlocuiti flaconul in fiecare luna pentru a continua sa creati o casa iubitoare si confortabila in care sa traiti fericit impreuna cu pisica dvs.

Acum stiti mai multe despre feromoni la pisici si despre cum puteti  ameliora stresul. FELIWAY va poate face viata mai usoara si mai linistita atat pentru dvs., cat si pentru pisica dvs. Daca toate celelalte metode utilizate de dvs. au dat gres, apelati la cele mai simple solutii: Spray-ul cu feromoni Feliway Classic sau Difuzorul electric Feliway.

 

Acest articol are caracter informativ si nu inlocuieste sfatul medicului veterinar.

Chiar daca considerati ca simptomele sau informatiile din acest articol se potrivesc unei situatii pe care o intampinati va recomandam sa contactati medicul dvs. veterinar (sau un alt specialist - ex. dresor) pentru o consultatie.

Atentie: E-Vet.ro nu este un cabinet veterinar si nu va poate oferi asistenta in diagnosticarea sau tratamentul unor posibile afectiuni ale animalului dvs. de companie.

Related Articles

Back to top button